Καβαλιώτης ορειβάτης στο Έβερεστ (ΦΩΤΟ)

15:46 27/10/2018 - Πηγή: seleo
Ένας Καβαλιώτης δικηγόρος που ασχολείται ενεργά με την ορειβασία έφτασε μέχρι τα 5500 μέτρα ύψος στις πλαγιές του όρους Έβερεστ (το υψηλότερο στον κόσμο).

Ο λόγος για τον Γιάννη Γάκη , ο οποίος όντας μέλος 6μελούς ορειβατικής αποστολής έφτασε ως τα 5500 μέτρα, σε ένα base camp. Η άνοδος αποτελεί μέλος οργανωμένων εκδρομών που λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, με προορισμό τα base camps που βρίσκονται στις πλαγιές του Έβερεστ -καθώς η άνοδος στην κορυφή του είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία).

Επισημαίνεται ότι

μόνο 2 φορές έχουν ανέβει Έλληνες ορειβάτες στην κορυφή του Έβερεστ. Η πρώτη ήταν τον Μάιο του 2004, όταν στο χρονικό διάστημα από τις 16 ως και τις 18 Μαΐου οι Γιώργος Βουτυρόπουλος, Παναγιώτης Κοτρονάρος, Αντώνης Αντωνόπουλος, Μάικ Στίλας, Παύλος Τσιάντος, Νίκος Μαγκίτσης, Γιώργος Τσιάνος, Γιώργος Αργύρης και Κώστας Αποστολόπουλος σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο σημείο του πλανήτη. Η δεύτερη ήταν στις 22 Μαΐου 2017, με τον Μιχάλη Ευμορφίδη και τον Αντώνη Σύκαρη να φτάνουν στην κορυφή.

kavala-portal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα