Με ελλείψεις και απαρχαιωμένα οχήματα στην Πυροσβεστική άρχισε και φέτος η αντιπυρική περίοδος στην Κεντρική Μακεδονία

18:00 19/6/2018 - Πηγή: seleo
Για ακόμα μια χρονιά, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κεντρική Μακεδονία, διανύουν την αντιπυρική περίοδο με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό, αλλά και με πολλά οχήματα στο συνεργείο.

H αντιπυρική περίοδος άρχισε με 120 οχήματα της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία, να βρίσκονται στο συνεργείο, έχοντας πολλαπλές βλάβες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλή, τα οχήματα της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία

είναι απαρχαιωμένα, καθώς εδώ και περίπου 30 χρόνια χρησιμοποιούν τα ίδια οχήματα, με αποτέλεσμα οι φθορές και οι βλάβες να είναι πολλές.

«Διανύουμε τα τελευταία χρόνια μια πολύ κακή περίοδο, λόγω της κρίσης. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των προϋπολογισμών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη ανανέωση του ατομικού εξοπλισμού και την μη επισκευή του μηχανοκίνητου και εναέριου στόλου της Υπηρεσίας μας, παράγοντες οι οποίοι αποτελούν τροχοπέδη στο επιχειρησιακό μας έργο» αναφέρει στο Seleo, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλής. Φέτος, λίγο πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός υδροφόρων οχημάτων, στην Κεντρική Μακεδονία, που μοιράστηκαν σε διάφορες περιοχές, όπως την Χαλκιδική, τις Σέρρες κ.α. Ο αριθμός αυτών των νέων οχημάτων, που εξασφαλίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ, δεν ξεπερνάει συνολικά τον αριθμό των 10 οχημάτων.

Τα κονδύλια για την Πυροσβεστική, έχουν μειωθεί πολύ, με αποτέλεσμα, πολλές φορές οι πυροσβέστες να αναζητούν χορηγίες από ιδιώτες, ώστε να επισκευαστούν οχήματα και να εξασφαλίσουν μέσα προσωπικής προστασίας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλή.

Ωστόσο, ελλείψεις υπάρχουν και στο ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Κεντρική Μακεδονία. Σε ολόκληρη, την Κεντρική Μακεδονία, υπάρχουν συνολικά 1.690 πυροσβέστες, που από αυτούς οι 1.492 είναι μόνιμοι, αριθμοί που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με σύμμαχο μας ως τώρα τις καιρικές συνθήκες και το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει όλους εμάς τους πυροσβέστες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Ως συνδικαλιστικός φορέας και με τον θεσμικό μας ρόλο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων, κάνοντας επαφές με την φυσική ηγεσία αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρει ο κ. Τσαλής.

Δημήτρης Τσαλής - Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τι θα γίνει με την 2η ΕΜΑΚ

Η 2η ΕΜΑΚ, μια από τις πιο μάχιμες ομάδες της Πυροσβεστικής, στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε κτίριο που ανήκει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Όπως είναι γνωστό το αεροδρόμιο πια ανήκει στη Fraport, η οποία ανακοίνωσε ότι το κτίριο προσεχώς θα γκρεμιστεί, στο πλαίσιο των έργων ανακατασκευής του αεροδρομίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η 2η ΕΜΑΚ να μένει αστέγαστη και να προσπαθούν να βρουν λύση, ώστε τα σκυλιά, ο ειδικός εξοπλισμός και οι άντρες της ΕΜΑΚ να είναι αξιοπρεπώς, κάτω από μια στέγη.

Έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι σκέφτονται την λύση των container, που δεν θα ήταν η καλύτερη ιδέα για την φιλοξενία της 2η ΕΜΑΚ.

Η Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει προτείνει, η 2η ΕΜΑΚ να μετεγκατασταθεί σε κτίριο του δήμου Λαγκαδά, που βρίσκεται στην Γερακαρού, επί της Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, λίγο πριν το Ζαγκλιβέρι. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλή, ο δήμαρχος Λαγκαδά, ήταν πρόθυμος να παραχωρήσει το κτίριο στην 2η ΕΜΑΚ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η σκέψη αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα