Νιόβη Παυλίδου: Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητα της εργασίας, στη δημιουργικότητα των Ελλήνων

14:00 21/6/2019 - Πηγή: seleo
“Το κράτος διαθέτει πολλά χρήματα, για να εκπαιδεύσει τους νέους και θα πρέπει να βλέπει και το όφελος από αυτή την διαδικασία. Η ΝΔ εδώ και πολύ καιρό έχει σηκώσει…Την άποψη αυτή εξέφρασε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus
Fm.
Η κ. Παυλίδου είπε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τον εργασιακό χώρο και σημείωσε πως “υπάρχει θέληση από τη ΝΔ, υπάρχουν σχέδια, γνωρίζουμε την κατάσταση στην ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως, γνωρίζουμε και το εργασιακό πεδίο όπως διαμορφώνεται, θα πρέπει να το εξηγήσουμε στους πολίτες και να πάρουμε σωστές αποφάσεις για επαγγελματικό προσανατολισμό, ώστε να προτείνουμε στις οικογένειες κάποια πράγματα για τις επαγγελματικές επιλογές των παιδιών τους, να μην μείνουμε σταθερά στα δυο τρία επαγγέλματα, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι. Να ξεκολλήσουμε από αυτή τη νοοτροπία και να προχωρήσουμε μπροστά”.
Αναφερόμενη στο θέμα της παραβατικότητας στο ΑΠΘ τόνισε πως η ελληνική οικογένεια είναι θετική στο να σταματήσει αυτή η παραβατικότητα, η ανομία στα πανεπιστήμια. “Έχουμε τρομάξει, ήταν δύσκολες οι συνθήκες στα πανεπιστήμια για πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό που ζούμε τελευταία είναι καταστροφικό τελείως. Ειδικά στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου είμαι και καθηγήτρια, αποφεύγουμε να κατεβούμε στο κυλικείο της σχολής μας ακόμη και τις ώρες της ημέρας, δεν περιμένουμε να έρθει σκοτάδι για την παραβατικότητα. Επομένως πρέπει να μαζευτεί αυτή η κατάσταση. Το ζήτημα το σήκωσε πολύ ψηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βούληση υπάρχει, θα πρέπει όμως να υπάρχει και ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο και μια συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστούν ριζικά τα προβλήματα αυτά”, είπε η Νιόβη Παυλίδου.
Σχολιάζοντας την ένταξή της στη ΝΔ ανέφερε: “Η συμμετοχή μου στο κόμμα έγινε στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ, ήμουν πάντα και είμαι μια κεντρώα πολιτικός, με μεγάλη εμπειρία σε κάποια θέματα που είναι υψηλά στην ατζέντα της ΝΔ, όπως η κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικά η αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. Βέβαια δεν μου είναι άγνωστος ο κόσμος της ΝΔ μετά από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, οι συνεργασίες αναπτύχθηκαν και τα θέματα της αυτοδιοίκησης τα έμαθα καλά. Μέσα από αυτό το συμβούλιο είδα τελικά ότι οι συγκλίσεις μπορεί να επιτευχθούν όταν υπάρχει καλή διάθεση επάνω σε καθαρό λόγο και σε κοστολογημένα και σε πολύ μελετημένα προγράμματα”.Τέλος η κα Παυλίδου σημείωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πολύ σημαντικό για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα