Παναγιώτης Κοκκόρης: "Τα Πανεπιστήμια πρέπει να καθαρίσουν από το άσυλο της ανομίας"

19:16 28/6/2019 - Πηγή: seleo
Τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Νίκο Παπαιωάννου, συνάντησε σήμερα ο υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτης Κοκκόρης.


Συζήτησαν το μείζον πρόβλημα της παραβατικότητας στους χώρους του Πανεπιστημίου, και συμφώνησαν ότι το θέμα αυτό πρέπει να είναι πρωταρχικής σημασίας για την επόμενη κυβέρνηση. Συμφώνησαν επίσης ότι η πολιτεία θα πρέπει να ενσκήψει ουσιαστικά

στο θέμα αυτό, διότι άλλο πράγμα είναι το άσυλο και άλλο το άσυλο της ανομίας.

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης δήλωσε αμέσως μετά:"Μιλήσαμε με τον Πρύτανη για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και για τις προτάσεις που έχει καταθέσει η επερχόμενη κυβέρνηση ώστε αυτά να επιλυθούν οριστικά. Είναι δέσμευσή μας να κάνουμε τις πιο αποφασιστικές τομές ώστε ο κορυφαίος εκπαιδευτικός θεσμός να απελευθερωθεί από κάθε αναχρονισμό και να σταματήσει να παρεμποδίζεται η λειτουργία του από οργανωμένες ή μη καταστάσεις που προέρχονται από χώρους άσχετους με τον ακαδημαϊκό. Το έργο του Πανεπιστημίου είναι κρίσιμο για την κοινωνία μας και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας." "Οι φοιτητές εδώ σήμερα, μου έδειξαν το νέο τους επίτευγμα. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα στα κτίρια των Πανεπιστημίων μας. Οι πόρτες αυτές πρέπει να ανοίξουν. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα να συνδεθεί ουσιαστικά πλέον με την κοινωνία, με την επιχειρηματικότητα, με τη Βιομηχανία. Να αλληλεπιδράσουν. Ο κόσμος βαδίζει γοργά προς την 4η Βιομηχανική επανάσταση. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη".

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης συνομίλησε με έναν εκ των καθηγητών του project τον κ. Χρήστο Μαδεμλή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αλλά και με την ομάδα των φοιτητών και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες χρήση αυτής της τεχνολογίας στην καθημερινότητα. Έδειξε δε μεγάλο ενθουσιασμό για τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που όπως επισημάνθηκε μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα