Στον Προμαχώνα ο Μηταράκης: Θα αρχίσει η έκδοση αδειών παραμονής σε 7.500 Ουκρανούς

15:08 11/3/2022 - Πηγή: seleo

Στον Προμαχώνα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κάνοντας επίσημη περιοδεία και βλέποντας δομές, αλλά και εγκαταστάσεις ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο κ.Μηταράκης επισκέφθηκε και τον Προμαχώνα, μαζί με τον πρόξενο της Ουκρανίας. Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε ότι οι δομές θα παρέχουν προστασία στους πρόσφυγες, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να οργανώνεται για να βοηθήσει ακόμη περισσότερους πρόσφυγες από την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. «Από

τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει η έκδοση αδειών παραμονής στους 7.500 Ουκρανούς που έχουν έρθει ήδη στον τόπο μας, δίνοντας τους την δυνατότητα να μείνουν τουλάχιστον 12 μήνες με δικαίωμα εργασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», είπε.

Όσον αφορά τα κέντρα καταγραφής για εκτοπισμένους Ουκρανούς θα λειτουργήσουν στα περιφερειακά γραφεία ασύλου Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Αθήνας.

Το άρθρο Στον Προμαχώνα ο Μηταράκης: Θα αρχίσει η έκδοση αδειών παραμονής σε 7.500 Ουκρανούς εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα