Τραγωδία: Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

11:25 28/8/2018 - Πηγή: seleo
Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα το πρωί.

Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη

κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας.

΄Όπως αναφέρει το newsit.gr, και οι δυο χειριστές επισμηναγοί το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο άτυχος κυβερνήτης του αεροσκάφους έχασε την ζωή του γιατί το εγκατέλειψε ενώ πετούσε σε χαμηλό ύψος. Τα καθίσματα των συγκεκριμένων αεροπλάνων τα οποία είναι πολύ παλαιά, εκτινάσσονται με διαφορά λίγων λεπτών και προς διαφορετική κατεύθυνση. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο επισμηναγός συγκυβερνήτης όταν μετά την εκτίναξη πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ

«THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH».

Keywords
Τυχαία Θέματα