83η Επέτειος Μάχης της Κρήτης – Εκδήλωση στα Φλώρια του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, ο Δήμαρχος Αντώνιος Κων. Περράκης, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Παύλος Πολάκης εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,

η κυρία Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη εκ  μέρους της Περιφέρειας Κρήτης – Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στο τομέα Πολιτισμού και Παιδείας, ο Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Πατρίδας, Διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης  Αντιδήμαρχος Πλατανιά, η κυρία Αριστέα Σημαντηράκη εκ μέρους της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, ο κ. Παντελής Κωστάκης Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Αλέκος Μαρινάκης Περιφερειακός Σύμβουλος εκ μέρους του ΚΚΕ, η κυρία Κυριακή Δρακάκη, Πολιτευτής Ν. Χανίων εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χανίων, ο κ. Γεώργιος Κουμάκης εκ μέρους Π.Ε.Α.Ε.Α. -Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος, ο κ. Ευτύχιος Κουκουτσάκης εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Τροχαίων Ατυχημάτων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ, ο κ. Σπυρίδων Δαράκης μέλος του Δ.Σ. Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας – Μαρτυρική Μαλάθυρο, ο κ. Γεώργιος Γεωργιλάκης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Φλωρίων, ο κ. Ιωάννης Κοντεκάκης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καντάνου, ο κ. Εμμανουήλ Λιονάκης εκ μέρους των Φορέων Παλαιών Ρουμάτων, ο κ. Κωνσταντίνος Πετράκης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοδικίου και το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου.

Τη μνήμη των αγωνιστών των Φλωρίων και της Αγριμοκεφάλας τίμησαν κάτοικοι και τοπικοί φορείς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που έψαλαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σελίνου π. Παναγιώτης Ανδρουλάκης και ο ιερέας π. Χρήστος Μπεκρής.

Ακολούθησε το προσκλητήριο Πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων και η ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φλωρίων κ. Γεώργιος Γεωργιλάκης και στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Ευτύχιος Παπαδοπετράκης, Ιστορικός των Μαθηματικών αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.

Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου τραγούδησε ριζίτικα τραγούδια και στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Φλωρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
83η Επέτειος Μάχης, Κρήτης – Εκδήλωση, Φλώρια, Δήμου Καντάνου-Σελίνου,83i epeteios machis, kritis – ekdilosi, floria, dimou kantanou-selinou