Super League 2: Αυτοχειρία των Χανίων και ήττα στα Περιβόλια από την Καλαμάτα

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο όπου βρήκε το γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα όμως στο δεύτερο εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική, προς το χειρότερο, με την Καλαμάτα να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Περιβολίων και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες όπου μια εξ’ αυτών έγινε γκολ και στο 92′ ήρθε η ολική ανατροπή με τον Ντιγκινί μετά

από ακόμα ένα λάθος της άμυνας των Χανίων να κάνει από κοντά το τελικό 1-2.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τα Χανιά δίχως εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα και με διάταξη 3-5-2.

Ο Σαφαρίκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν (από τα δεξιά προς τα αριστερά) οι Στεπίνσκι, Γκμπενιόν, Γκοράνοφ) με τους Προβυδάκη και Παχή να έχουν τον ρόλο των full back, οι Μουνάφο, Τσέλιος και Λεμονής στον άξονα ενώ οι Μάλτσι, Μανουσάκης αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο των Χανίων.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με τον κόσμο να γεμίζει τα Περιβόλια και την εξέδρα να είναι γεμάτη παλμό, οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με το καλημέρα. Με σωστή τακτική, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο με σκοπό να χαλάσουν το παιχνίδι της Καλαμάτας, τα Χανιά άγγιξαν το γκολ πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό.

Ο Προβυδάκης έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες των Χανίων στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα έφτασε στον Τσέλιο που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον Κότσαρη να διώχνει εντυπωσιακά ενώ στην συνέχεια το σουτ του Παχή έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τα Χανιά να έχουν ακόμα μια τελική στο 22ο λεπτό με τον Λεμονή να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Η πίεση των Χανίων καρποφόρησε ένα λεπτό αργότερα όταν και ήρθε το γκολ με τον Ηλία Τσέλιο να είναι πρωταγωνιστής όπως και ο Προβυδάκης. Ο δεξιός μπακ των Χανίων έκανε την σέντρα με το αριστερό και ο βραχύσωμος κεντρικός χαφ με μια καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ βάζοντας… φωτιά στα Περιβόλια!

Το γκολ των Χανίων έφερε έναν μικρό εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές των Χανίων που έχασαν την φλόγα με την οποία είχαν μπει στο γήπεδο ενώ η Καλαμάτα απείλησε στο 31ο λεπτό χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Μορέιρα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μπακαγιόκο πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή του Σαφαρίκα όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας με μια εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στα τελευταία 14 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, τα Χανιά με σωστή τακτική δεν απειλήθηκαν κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Σαφαρίκα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα χάρις στο γκολ του Τσέλιου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του που δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο 45λεπτο.

Οι Μεσσήνιοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι παίρνοντας την κατοχή της μπάλας με τα Χανιά να επιλέγουν να παίξουν με αντεπιθέσεις θέλοντας να εκμεταλλευθούν τα αμυντικά κενά που υπήρχαν λόγω της πίεσης για την ισοφάριση.

Η Καλαμάτα δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος, στο 55ο λεπτό με τον Μόρσει να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή των Χανίων και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 65′ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία με τον Σαφαρίκα να λέει όχι στο σουτ του Ντιγκινί!

Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να ασκουν πίεση στα Χανιά που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και στο 75ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε εντελώς αφύλαχτος μέσα στην περιοχή των Χανίων με τον Σαφαρίκα να διώχνει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Μόρσει μέσα από την μικρή περιοχή με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, σε μια στιγμή όπου η άμυνα ήταν φανερά αποδιοργανωμένη.

Η Καλαμάτα συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και παραλίγο να φτάσει στην ολική ανατροπή όταν στο 83ο λεπτό εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Σαφαρίκας δεν έκανε σωστή έξοδο, έγινε η κεφαλιά προς την εστία των Χανίων με τον Μουνάφο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή διατηρώντας το 1-1.

Τελικά ήρθε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν στο 92′ εκτελέστηκε το φάουλ μέσα στην περιοχή των Χανίων, ο Γκμπενιόν δεν έδιωξε σωστά την μπάλα και από κοντά ο Ντιγκινί σαν σε προπόνηση έδωσε τη νίκη στην Καλαμάτα.

Χανιά – Καλαμάτα 1-2
Super League 2: 1η αγωνιστική
Γήπεδο: Περιβόλια
Σκόρερ: 23′ Τσέλιος – 76′ Βασιλαντωνόπουλος, 92′ Ντιγκινί
Διαιτητής: Ντάουλας
Βοηθοί: Πάγκαλος – Φραγκιαδάκης
4ος: Μανδαλενάκης

Οι συνθέσεις:

Χανιά (Δημήτρης Σπανός): Σαφαρίκας, Στεπίνσκι (82′ Πινακάς), Γκμπενιόν, Γκοράνοφ, Προβυδάκης, Λεμονής, Παχής (68′ Αρτουντουάγκα), Τσέλιος, Μουνάφο, Μανουσάκης, Μάλτσι (64′ Κόλα)

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές (68′ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης (46’ Μουστακόπουλος), Αναστασόπουλος (76′ Γρίβας), Ριένστρα (46’ Μονσάι), Μέντες, Παμλίδης (46’ Ντιγκινί), Αλκαναράζ

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα