Χανιά – Υφυπ. Ναυτιλίας : Όλα τα έργα λιμενικών υποδομών που έχουμε υποσχεθεί θα υλοποιηθούν

Τα έργα λιμενικών υποδομών βρίσκονται στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης στα Χανιά του υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα της αντιμετώπισης του φαινομένου λειψυδρίας στα νησιά.

Ο κ. Γκίκας θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη και στο πλαίσιο αυτό το πρωί παρέστη στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου όπου παρακολούθησε συναυλία με την νεανική χορωδία της Κέρκυρας η οποία απέδωσε εκκλησιαστικά έργα του μουσικοσυνθέτη.

Στην συνέχεια συναντήθηκε

με τους Βουλευτές των Χανίων και τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων της ΝΔ με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στα έργα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα λιμενικών υποδομών αλλά και έργα αντιμετώπισης των προβλημάτων της ύδρευσης πολλών εκατομμυρίων στο νομό Χανίων….. …..Τα Χανιά είναι από τους νομούς που πράγματι ευνοήθηκαν στο θέμα των λιμενικών υποδομών, συνεχίζουμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση για να βελτιώσουμε τις λιμενικές υποδομές και να βελτιώσουμε την παρουσία του λιμενικού σώματος στο νομό Χανίων και βεβαίως να αντιμετωπίσουμε όλα τα συναφή θέματα ….. Επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που υπάρχουν στην Γαύδο και γενικότερα, θα πω ότι μέχρι τώρα είναι πλήρως αντιμετωπίσιμες . Καταβάλουμε προσπάθεια μέσω της ευρωπαϊκής ένωσης σε συμφωνία με την Αίγυπτο να ενεργοποιηθεί λίγο περισσότερο εκεί στα σύνορα με τη Λιβύη ώστε να σταματήσει να σταματήσουν οι αυξημένες ροές. Πάντως για την ώρα είναι απολύτως διαχειρίσιμες και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης και ενίσχυσης της περιοχής εφόσον απαιτηθεί ….»

Σε ότι αφορά στα αιτήματα των λιμενικών για ενίσχυση του σώματος στην Κρήτη, ο κ. Γκίκας είπε: «Είναι ένα θέμα γνωστό θα το συζητήσω με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού τους φορέα και βεβαίως με το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Είναι γνωστό στην υπηρεσία. Κοιτάξτε, το λιμενικό σώμα έχει να αντιμετωπίσει σε όλη την Ελλάδα πληθώρα προβλημάτων. Στο Ανατ. Αιγαίο κάθε μέρα υπάρχει πραγματικά η παρουσία του λιμενικού σώματος είναι συγκλονιστική! Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει σώσει πάνω από 260.000 ζωές στα νερά του Αιγαίου και του Ιουνίου. Είναι εκεί κάθε μέρα. Καταβάλλουμε προσπάθεια για αυξημένες εισόδους στις σχολές λιμενοφυλάκων και αξιωματικών για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό αλλά και με προκηρύξεις που βγαίνουν κατά καιρούς. Η Κρήτη εφόσον υπάρχει ανάγκη θα ενισχυθεί μια απόφαση που έχει πάρει το αρχηγείο και ο αρχηγός.»

Για τα έργα στο λιμάνι της Σούδας και ειδικά σε ότι αφορά στο μεγάλο έργο της προβλήτας Αδρίας το χαρακτήρισε ως ένα απο τα «έργα σημαίας» επισημαίνοντας πως «όλα τα έργα τα οποία έχουμε υποσχεθεί και τα οποία έχουμε συμφωνήσει θα τα προχωρήσουμε…»

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας την Κυριακή επισκέπτεται τα λιμάνια Κολυμπαρίου και Κισάμου, ενώ την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογέρη, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, θα επισκεθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα