Χανιά: Αναχωρούν οι 76 μετανάστες – Σε αναμονή νέων αφίξεων (βίντεο)

Σε νέα έξαρση φαίνεται πως βρίσκεται το μεταναστευτικό θέμα για την Κρήτη καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει συνεχής ροή αφίξεων στα νότια παράλια του νησιού από την μια άκρη μέχρι την άλλη.

Σε ότι αφορά στους 76 μετανάστες που αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 20/8 στην Γαύδο, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς, όπου έγιναν οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είναι υγιείς.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος

κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, μόνο μια γυναίκα χρειάστηκε να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων με οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως και οι 76 επέβαιναν σε πολύ μικρά σκάφη και εκτιμάται ότι έπλεαν για αρκετές ημέρες στην Μεσόγειο.

Παράλληλα από το Λιμενικό που διενεργεί την προανάκριση εντοπίσθηκαν τρία άτομα τα οποία οδηγούνται στην Δικαιοσύνη ως «διακινητές» των υπολοίπων μεταναστών οι οποίοι και θα αναχωρήσουν το βράδυ της Τετάρτης με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Μεσόγειο θάλασσα νότια της Κρήτης υπάρχουν βάρκες με μετανάστες που απέπλευσαν από τα βόρεια παράλια της Αφρικής με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να βρίσκεται σε συναγερμό.

Πάντως η κα Ζερβουδάκη επεσήμανε ότι στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς υπάρχουν πλέον οι αναγκαίες υποδομές για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών μέχρι την αναχώρησή τους για δομές στην υπόλοιπη χώρα.

(φωτο αρχείου)

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Αναχωρούν,chania, anachoroun