Χανιά: Σε παρέμβαση στη δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προχωρήσει ο δήμος για το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης μαθητών

Οι καταγγελίες γονέων ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δεν εγκρίνει τα δελτία δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το Ακρωτήρι οι οποίοι ενώ είχαν τοποθετηθεί από την Δευτεροβάθμια σε σχολεία και που ανέδειξε νωρίτερα σήμερα το Flashnews.gr συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες από την Διεύθυνση δεν εγκρίνονται τα δελτία δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το Ακρωτήρι οι οποίοι ενώ είχαν τοποθετηθεί από την Δευτεροβάθμια σε σχολεία

στην Σούδα, αιτήθηκαν και πήραν μεταγραφή σε σχολεία όπως το 7ο Γυμνάσιο στο Κουμπελή ή στα Λύκεια στα Κουνουπιδιανά.

Έτσι συμβαίνει το απαράδεκτο, μαθητές από το Αρώνι ή τις Στέρνες να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία για να μεταφέρονται από και προς τα σχολεία, όπως το δικαιούνται, αλλά συμμαθητές τους από τις ίδιες περιοχές να υποχρεώνονται να πληρώσουν εισιτήριο.

Πρόκειται για περίπου 20 μαθητές οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο στο λεωφορείο, ενώ δικαιούνται την δωρεάν μεταφορά τους.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρωνίου κ. Σταμπολάκης ο οποίος ανέφερε ότι «κάποιοι μαθητές δεν χωράνε να πάνε στο γυμνάσιο κουνουπιδιών οπότε τους στέλναμε στο Κουμπελί. Φέτος με την πληρότητα στο γυμνάσιο του Κουμπελί κάποιοι μαθητές πήγαν στο γυμνάσιο της Σούδας. Ωστόσο οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά στο γυμνάσιο Κουμπελί διαμαρτυρήθηκαν και έτσι ζητήσαμε τα παιδάκια αυτά περίπου 10 να πάνε στο ίδιο σχολείο με τα αδερφάκια τους. Τώρα ζητάνε από αυτά τα παιδιά να πληρώσουν εισιτήρια καθώς η δευτεροβάθμια αρνείτε να βγάλουν κάρτα γιατί ζήτησαν τα ίδια την μεταγραφή τους.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι «τα παιδιά που πάνε στο γυμνάσιο της Σούδας από το Αρώνι θα μαζεύονται σε ένα συγκεκριμένα σημείο από όλο το χωριό. Έτσι τα παιδιά αυτά θα πρέπει να περνάνε απέναντι τον μεγάλο δρόμο του Αρωνίου. Οι γονείς έχουν δίκιο και να επισημάνουμε ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι ήδη επιβαρυμένος.

Με τη σειρά το ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Μαρίνας κ. Σoιλεντακης ανέφερε ότι «το ίδιο θέμα έχει προκύψει και σε εμάς. Από φέτος τα διοικητικά όρια άλλαξαν και τα μισά παιδιά του χωριού πάνε στο Λύκειο Κολυμπαρίου και τα υπόλοιπα στο Λύκειο Νέας Κυδωνιάς. Ωστόσο έμειναν 7 παιδιά εκτός. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τελικά αυτά τα παιδιά απορροφήθηκαν από το Λύκειο Νέας Κυδωνιάς αλλά η διεύθυνση δευτεροβάθμιας δεν τους έδωσε κάρτα για δωρεάν μετακίνηση αυτών των παιδιών.. Πιστεύω ότι έδρασε εκδικητικά. Όταν χωρίζεις ένα χωριό στα δυο έρχεται και αυτό και οι γονείς είναι στα όρια τους. Τα λεφτά που θα πληρώσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας για τη μετακινήση τους στο Κολυμπάρι είναι στην τελική περισσότερα από αυτά που θα πληρώσει δίνοντας τους δωρεάν μετακίνηση για το λύκειο Νέας Κυδωνιάς».

Στη συνέχεια ο κ. Ζερβάκης από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Όνειρο είναι τα Χανιά ανέφερε ότι «μετά από αυτά που ακούστηκαν βλέπουμε για άλλη μια φορά να παίζεται μια παράσταση του παραλόγου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε και πάλι μια παρέμβαση στον διευθυντή της δευτεροβάθμιας».

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων κ. Λουτσέτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε βαρεθεί φέτος το καλοκαίρι με τις παρεμβάσεις που κάνουμε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.. Ο κ. Χριστοουλάκης φαίνεται ότι έρχεται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική στο ακέραιο. Δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την πρόθεση του να προχωρήσει ο δήμος σε παρέμβαση στον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ζήτημα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η διαδικασία έχει ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε. Η τελική απόφαση είναι στην διακριτική ευχέρεια της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει τον δρόμο της λύσης και τον δρόμο της πίεσης. Στη συγκεκριμένα περίπτωση συντρέχουν πολλαπλοί λόγοι για να μπορέσουν να αλλάξει αυτή η απόφαση. Στη μεγάλη εικόνα η Π.Ε. Κρήτης έχει δαπανήσει δεκάδες εκατ ευρώ για τις μετακινήσεις των μαθητών. Παράλληλα να επισημάνουμε ότι σε αυτή την περίπτωση έχουμε τέτοιες μετακινήσεις που υπάρχει κίνδυνος στο ίδιο επιβαρυμένο δρόμο και ως δημοτικό συμβουλίου οφείλουμε να πιέσουμε για να δούμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα που θέσαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα