Χανιά: Τα σκιάδια στο ενετικό λιμάνι στο επίκεντρο αυτοψίας του ΚΑΣ

Από το πρωί της Δευτέρας 15/7 μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με εκπροσώπους της Εφορίας Αρχαιοτήτων και τους μελετητές, επισκέφθηκαν το ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Σκοπός της επίσκεψης η αυτοψία σε ότι αφορά στην πιλοτική τοποθέτηση ενός σκιαδίου σε επιχείρηση εστίασης αλλά και η επιτόπια διαπίστωση της κατάστασης στο ενετικό λιμάνι, προκειμένου να προχωρήσει η γενικευμένη τοποθέτηση των σκιαδίων στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικές παρατηρήσεις αφορούσαν στο ύψος της κατασκευής αλλά και στην τοποθέτηση υπερυψωμένου ξύλινου δαπέδου.

Επιπλέον τα μέλη

του ΚΑΣ κάνουν και αυτοψία σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων υπέβαλλαν ένσταση στην εφαρμογή της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε βασικά σημεία ορίζει τα εξής:

«Να μην τοποθετηθούν φύλλα διαφανών πλεξιγκλάς μεταξύ των σκιαδίων και των όψεων των κτιρίων.
Να μην τοποθετηθεί σε καμία όψη κανένα πρόσθετο σταθερό ή κινητό σύστημα σκίασης ως προέκταση του υφιστάμενου, όπως και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο πέραν της επιγραφής.
Τα υφιστάμενα συστήματα σκίασης στην Περιοχή 4, ν. 18 και στην Περιοχή 13, ν.99 να διατηρηθούν εφόσον αφαιρεθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές.
Η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου χωρίς σκίαση στην Περιοχή 4, ν. 16 στη ΒΑ πλευρά των Νεωρίων να ισχύει μέχρι την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του συγκροτήματος των Νεωρίων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα