Δημοτική αγορά Χανίων: Ξεκίνησε η τοποθέτηση του «σκελετού» της στέγης (φωτο – βίντεο)

Με ρυθμούς που – όπως φαίνεται – προκαλούν την αισιοδοξία στην δημοτική αρχή ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την Άνοιξη του 2025, προχωρούν οι εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης της Δημοτικής αγοράς Χανίων.

Από το πρωί της Παρασκευής 26/7 ξεκίνησε η τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού της στέγης, αρχής γενομένης από την δυτική πτέρυγα. Θα ακολουθήσει στις επόμενες δυο εβδομάδες η τοποθέτηση και στην νότια πτέρυγα και στην συνέχεια και στις άλλες δύο.

Πρόκειται για πολύ βαριά μεταλλική κατασκευή πανομοιότυπη με την

αρχική, η οποία τοποθετείται με ειδικό τεχνικά τρόπο που να εξασφαλίζει και την αντισεισμικότητα της στέγης.

Μετά την τοποθέτηση του «σκελετού» θα καλυφθεί με κεραμίδια και γυαλί, όπως ήταν η αρχική που είχε τοποθετηθεί και κάλυπτε την Δημοτική αγορά επι σχεδόν 110 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία του έργου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, δηλαδή η άνοιξη του 2025, παραμένει σε ισχύ…..Το έργο τρέχει, προχωρά απρόσκοπτα και εκφράζουμε την χαρά μας όχι μόνο για την ταχύτητα αλλά και για την ποιότητα των παρεμβάσεων. Η ευθύνη μας είναι ιστορική, δηλαδή να αποκαταστήσουμε το μνημείο για τις πολλές επόμενες δεκαετίες….»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη.

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα