Ευρωεκλογές 2024: Οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές που δεν εξελέγησαν

Στους νικητές ανήκει η Ελεονώρα Μελέτη με τη ΝΔ, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Παππάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Αρναούτογλου με το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Αναδιώτης με τη ΝΙΚΗ που θα

βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς κατάφεραν και συγκέντρωσαν τους απαραίτητους σταυρούς στις Ευρωεκλογές.

Ωστόσο – πέρα από τα πολιτικά ονόματα – αρκετοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές, δεν πήραν το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ελλάδας που κατέβαινε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Πύρρος Δήμας, δεν κατάφερε να εκλεγεί παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε πάνω από 135.000 ψήφους.

Η συνυποψήφια του Πύρρου Δήμα και παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Βίκυ Φλέσσα, μάλλον πλήρωσε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τα Τέμπη και έμεινε εκτός Ευρωβουλής. Από το ίδιο κόμμα, ο γιατρός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που το ευρύ κοινό τον γνώρισε κατά την πανδημία του κορονοϊού δεν εξελέγη, ενώ εκτός Ευρωβουλής έμεινε τόσο η Βούλα Πατουλίδου, όσο και η Νόνη Δούνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πήραν το εισιτήριο η Έλενα Κουντουρά και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, αλλά ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, Δώρα Τζαμπαζή και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν κατάφεραν να εκλεχθούν.

Στο ΚΚΕ, τώρα, εκτός έμεινε η επί σειρά ετών βουλευτής και ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, Έρη, αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σημειώνεται πως το 2014 η Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε εκλεχθεί ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η γνωστή πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη που κατέβαινε με το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι Ευρωβουλευτής την επόμενη 5ετία.

Επιπλέον, εκτός έμειναν, από την Πλεύση Ελευθερίας, το μοντέλο Άννα Ρεζάν και ο τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας.

Σημειώνεται πως τόσο το Μέρα25 όσο και η Νέα Αριστερά δεν εξέλεξαν κανέναν ευρωβουλευτή και ως εκ τούτου πολλοί διάσημοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δεν τα κατάφεραν. Από τη Μέρα25 χωρίς εισιτήριο έμεινε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης και οι τραγουδιστές Δημήτρης Ζερβουδάκης και Νένα Βενετσάνου. Από τη Νέα Αριστερά εκτός Ευρωβουλής έμεινε ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.

Στους ηττημένους συγκαταλέγεται και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης που ενώ το κόμμα του «Νίκη» εξέλεξε ευρωβουλευτή, αυτός ήταν ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και όχι ο γνωστός σεισμολόγος.

newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα