Η ένωση γονέων και ο ΣΕΠΕ Χανίων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων

Το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε εξέφρασε τη στήριξη τους στους γονείς και εκπαιδευτικούς στα Χανιά που αγωνίζονται ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία

της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο πήρε η Χαραλαμπάκη Αργυρώ γραμματέας ΣΕΠΕ Χανίων μεταξύ άλλων ζήτησε την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στο ζήτημα των συγχωνεύσεων ενώ τόνισε ότι « σε μια σύγχρονη εποχή που η επιστήμη προχωράει εμείς καταδικάζουμε τα παιδιά στην αμορφωσιά ήδη έχουμε κάνει τέσσερις παραστάσεις διαμαρτυρίας για να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έγκλημα εις βάρος των παιδιών μας».

Παράλληλα ο Σταμάτης Μαμάκας πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων ανέφερε ότι «όπως ειπώθηκε είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία. Μέσα στο καλοκαίρι βρεθήκαμε μπροστά σε αυτή την κατάσταση. έχουν έρθει καταγγελίες ότι υπάρχει μια πίεση από την πρωτοβάθμια για να γράψουν οικογένειες τα παιδιά τους όμορα σχολεία. Προωθείτε η δημιουργία τμημάτων με 25 άτομα και γενικότερα γίνεται μια προσπάθεια να αυξηθούν οι μαθητές ανά τμήμα»

Αναλυτικά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων αναφέρει ότι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιων στηρίζει τον αγώνα που δίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, η ένωση Γονέων Δ. Χανίων καθώς και οι σύλλογοι Γονέων ενάντια στις καταργήσεις / συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Α’βάθμια εκπαίδευση του Δήμου μας.

Καλούμε την κεντρική κυβερνηση και τους αρμόδιους φορείς (περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης και διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων) να σταματήσουν άμεσα τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου παιδείας που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας πολυπληθή και μη λειτουργικά τμήματα, αναγκάζοντας έτσι μαθητές να φοιτήσουν σε σχολικές μονάδες εκτός της περιοχής κατοικίας τους, παρά την ύπαρξη διαθέσιμων σχολικών αιθουσών, καθώς και είμαστε ενάντια στην όποια περικοπή θέσεων εργασιών εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα