Ηράκλειο: Λύση για το πρόβλημα στάθμευσης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

«Το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στο Δημοτικό Συμβουλίου Ηρακλείου,  έχει καταφέρεινα εξασφαλίσει την δωρεάν στάθμευση των εργαζομένων του αεροδρομίου στο χώρο του πρώην Ικάριου γηπέδουκόντρα στην προσπάθεια να δοθεί τζάμπα αποκλειστικά και μόνο για τα τουριστικά λεωφορεία. Ωστόσο, η επέκταση της σεζόν και το Νοέμβρη οξύνει για μία ακόμα φορά το σοβαρό ζήτημα της στάθμευσης των εργαζομένων με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αφού η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι να παραμείνει ανοιχτό μέχρι

31/10. Είναι ευθύνη του Δήμου ο χώρος να παραμείνει ανοιχτός και το Νοέμβρη!

Θυμίζουμε εδώ ότι η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, έχει περάσει τις απαράδεκτες αυξήσεις στις μηνιαίες κάρτες για την στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ, μάλιστα διπλασιάζοντας την τιμή από 30€ σε 60€, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν ένα δεδομένο δικαίωμα. Να την πάρουν άμεσα πίσω όπως άλλωστε είχαν δηλώσει στις αρχές της σεζόν!

Η ευθύνη βαραίνει και τις εταιρείες του αεροδρομίου, όπου αφήνουν στην ατομική ευθύνη του εργαζόμενου την εξασφάλιση της στάθμευσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Με βάση τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν για μία ακόμα φορά να μην έχουν χώρο στάθμευσης και να τους κόβουν κλήσεις, να δίνουν δηλαδή πάλι το μεροκάματο για να βρουν να παρκάρουν να πάνε στη δουλειά τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλίσουν οι εταιρείες θέσεις στάθμευσης δωρεάν για τους εργαζόμενους. Είναι απαράδεκτο την ίδια ώρα που κάθε χρόνο σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο να καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι απολύοντας εργαζόμενους πριν τη λήξη της σεζόν και ανανεώνοντας άλλους με 15ήμερες συμβάσεις, οξύνοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμα και σε περιόδους που μικραίνει η τουριστική κίνηση.

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε».

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Να οργανωθούν σε κάθε βάρδια και επιχείρηση του αεροδρομίου και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 20 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε:

· Να παρθεί πίσω η αύξηση της τιμής στο δημοτικό πάρκινγκ και να αυξηθούν οι θέσεις για τους εργαζόμενους.

· Επίδομα μετακίνησης για τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών.

  ·      Να παραμείνει ανοιχτός ο χώρος του πρώην Ικάριου γηπέδου και το Νοέμβρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Λύση, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων,irakleio, lysi, enosi idiotikon ypallilon