Μαρία Ευαγγ. Παπαδάκη: «Δεν κατονομάστηκαν από τους εντολείς μου τα πρόσωπα που θεωρούσαν υπεύθυνα για τον θάνατο της μητέρας τους»

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο η Μαρία Ευαγγέλου Παπαδάκη, η συνήγορος της οικογένειας Τσαούσι, ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε κατονομάστηκαν από τους εντολείς της τα πρόσωπα που εξαρχής θεωρούσαν υπεύθυνα για τον θάνατο της μητέρας τους, Σανίκο Τσαούσι.

Σε δήλωσή της στο Flashnews.gr, η κ. Παπαδάκη που έχει αναλάβει, ως μοναδική συνήγορος 6 εκ των 7 παιδιών του θύματος, να βρει την άκρη του νήματος και να ρίξει φως στην υπόθεση της άτυχης γυναίκας, τονίζει ότι η άσκηση από τον εισαγγελέα, δίωξης για

ανθρωποκτονία εκ προθέσεως επιβεβαιώνει την αρχική πεποίθηση της οικογένειας.

Δεν παραλείπει μάλιστα, να χαρακτηρίσει σε αυστηρό τόνο, ως ένδειξη σοβαρής παθογένειας του συστήματος πρόληψης και καταστολής εγκλήματος, το γεγονός της μη ανεύρεσης μέχρι σήμερα της σορού της 75χρονης.

Ειδικότερα η κα. Μαρία Ευαγγέλου Παπαδάκη δήλωσε στο Flashnews.gr:

«Υπό την ιδιότητα της μοναδικής Συνηγόρου της οικογένειας Caushi από τον Ιούλιο του 2023 και μέχρι πρότινος, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε κατονομάστηκαν από τoυς εντολείς μου τα πρόσωπα που εξαρχής θεωρούσαν υπεύθυνα για το θάνατο της άτυχης οικείας τους.

Η μόνιμη έκκληση της οικογένειας προς τις αρχές και ο στόχος του αγώνα μας από την αρχή ήταν αφενός να ανευρεθεί η σορός της, αφετέρου η έρευνα να αναδείξει τα πρόσωπα των δραστών.

Η εισαγγελική κρίση που πρόσφατα εκφράστηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία σε βάρος τριών ατόμων, απλώς επιβεβαίωσε την πεποίθηση που εξαρχής είχε η οικογένεια για το ποιοι έβλαψαν τον άνθρωπό τους.

Η άτυχη μητέρα και γιαγιά των εντολέων μου ουδέποτε έδωσε ενδείξεις οποιασδήποτε μορφής άνοιας και μολαταύτα «εξαφανίστηκε» σε μια συνήθη και κοντινή διαδρομή, εντός οικισμού, κάτω από τα «μισόκλειστα» μάτια των γειτόνων της. «Έφυγε» χωρίς να αφήσει ίχνη, πέραν του αίματός της επί του οδοστρώματος μετά από καμπή του δρόμου και λίγα μόλις μέτρα πριν το νεκροταφείο του χωριού, πειστήριο του εγκλήματος που επιδεικτικά παρέβλεψαν οι αρχές.

Η ελληνική νομολογία διαθέτει αρκετές καταδικαστικές για ανθρωποκτονία αποφάσεις σε περιπτώσεις όπου η σορός του θύματος αγνοείται μέχρι σήμερα. Παρολ’ αυτά, η μέχρι σήμερα μη ανεύρεση της σορού της άτυχης Shaniko Caushi παραμένει ένδειξη σοβαρής παθογένειας του συστήματος πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος, προπάντων δε καθημερινό δράμα για την οικογένεια του θύματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα