Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου Σφακίων

Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο Δήμος προέβη στην σύναψη σύμβασης με την εταιρεία «JOY MACHINE», προϋπολογισμού 25.000 €, για την αναβάθμιση έξι (6) παιδικών χαρών και την συμμόρφωση αυτών με τις νέες προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφαλείας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σφακίων «στα πλαίσια της σύμβασης, η εταιρεία ολοκλήρωσε την συντήρηση και την επισκευή των

παιδικών χαρών, για τις οποίες είχαμε εξασφαλίσει ως δημοτική αρχή την περίοδο 2015-19 χρηματοδότηση για την προμήθεια τους (πλην της Αγ. Ρουμέλης), προϋπολογισμού 201.978 €, από το πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», και παρά τις υποχρεώσεις της, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να προβαίνει στον εντοπισμό ζημιών και την επισκευή τους, με στόχο την ετήσια πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα.

Ο Δήμος Σφακίων διαβεβαιώνει πως θα επαναλαμβάνει τις αντίστοιχες ενέργειες σε ετήσια βάση και πως θα μεριμνά για τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, σχετικά με την λειτουργία των παιδικών χαρών, τηρώντας όσα υπαγορεύει η προβλεπόμενη νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι παιδικές χαρές θα πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών που τις χρησιμοποιούν.

 Παρακαλούμε τα παιδιά και τους συνοδούς τους να φροντίζουν τον εξοπλισμό και να διατηρούν τους χώρους καθαρούς για τη βέλτιστη λειτουργία τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκαν, Δήμου Σφακίων,oloklirothikan, dimou sfakion