Παρέμβαση της ΠΟΓΕΔΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος Ο.Ε.Υ. της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την διαχείριση του νερού στο νησί.

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ παρενέβη στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της για τον σχεδιαζόμενο φορέα διαχείρισης υδάτων στην Κρήτη.

Η σχετική ανακοίνωση:

« Ισχυρή παρέμβαση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σχετικά με το νέο Ο.Ε.Υ και την δημιουργία

ενιαίου φορέα διαχείρισης του νερού »

Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας μας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Κακαβά παραβρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και έκανε παρέμβαση – τοποθέτηση σχετικά με το θέμα του προτεινόμενου νέο Ο.Ε.Υ της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και για το τεράστιας εθνικής και περιβαλλοντικής σημασίας θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Αναπτύξαμε συμπυκνωμένα και περιληπτικά προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον παριστάμενο Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη τις θέσεις μας που είχαν ήδη γνωστοποιηθεί με τις δύο σχετικές επιστολές μας (τις με αρ. 1625/22-8-24 και 1635/26-8-24). Τονίσαμε αφενός τις επιφυλάξεις και προτάσεις για το νέο Ο.Ε.Υ – ο οποίος την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη – και αφετέρου επισημάναμε την έντονη διαφωνία μας για το σχεδιαζόμενο φορέα διαχείρισης υδάτων στην Κρήτη. Ενημερώσαμε επί της ουσίας τους Περιφερειακούς Συμβούλους πως αυτό που γίνεται τώρα στην Κρήτη είναι μία κρυπτόμενη ιδιωτικοποίηση, παρόμοια με αυτή που συντελείται στην Θεσσαλία και θα γίνει αύριο και σε άλλες Περιφέρειες και μάλιστα βασιζόμενη σε ‘’ μελέτες΄΄ της ίδιας Ολλανδικής εταιρείας, όπως έχει παραδεχθεί και ο Υπ.Α.Α.Τ κ. Τσιάρας.

Ο παριστάμενος Περιφερειάρχης, κάτω και από την πίεση των περιφερειακών συμβούλων, της ομοσπονδίας μας και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε ΠΚ, που επίσης έκανε δυναμική παρέμβαση με την Πρόεδρό του Δρ. Άννα Δασκαλάκη, τήρησε επιφυλακτική στάση. Παραδέχτηκε ότι όντως η Ολλανδική εταιρεία κάνει κάποια μελέτη, χωρίς να συνεργάζεται μέχρι στιγμής με κάποιους δημόσιους φορείς, αλλά αυτός θα τοποθετηθεί όταν λάβει τα αποτελέσματα της στα χέρια του σε μερικούς μήνες. Κατά την άποψή μας ο κ. Περιφερειάρχης ΄΄πέταξε την μπάλα στην εξέδρα΄΄ αντιλαμβανόμενος πως οι αντίθετες απόψεις υπερτερούσαν.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κρήτη και οι υπερήφανοι Κρητικοί δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις και δεν θα δεχτούν να ξεπουλήσουν το νερό τους. Πιστεύουμε πως μία ακόμη φορά θα δείξουν σε όλους τους άλλους Έλληνες πως ξέρουν να αμύνονται – αυτή την φορά σε καλυπτόμενους εισβολείς – και θα δείξουν τον δρόμο και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Εμείς θα είμαστε εδώ για παν ενδεχόμενο!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση, ΠΟΓΕΔΥ, Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης,paremvasi, pogedy, perifereiako symvoulio kritis