Ποιος ο λόγος να κουβαλάτε ακριβές, «επώνυμες» βαλίτσες στο ταξίδι σας;

Ταξιδεύεις και βλέπεις τριγύρω σου άλλους επιβάτες, να σέρνουν «επώνυμες» βαλίτσες χιλιάδων ευρώ που σε πολλές περιπτώσεις κοστίζουν περισσότερο και από το ίδιο το ταξίδι. Και αναρωτιέσαι: αξίζει να δαπανήσεις τόσα χρήματα για να τις σέρνεις στα όρη, τα βουνά και σε πλακόστρωτα σοκάκια με το άγχος και τον κίνδυνο να καταστραφούν;

Ένας έμπειρος αχθοφόρος, μετά από χρόνια εργασίας κι ενώ έχει δει και κουβαλήσει όλων των ειδών αποσκευές, αναρωτιέται: «για ποιο λόγο να επιλέγεις για το ταξίδι σου μια επώνυμη

και πανάκριβη βαλίτσα;». Μάλιστα, ο ίδιος είναι κατηγορηματικός πως δεν αξίζει και είναι προτιμότερο να αγοράσεις μια φτηνότερη.

Και όχι δε ρίχνει με ελαφρά τη καρδία, στο πυρ το εξώτερον τα διάσημα και πολυτελή brands. Όπως εξηγεί, αρχικά, η επωνυμία είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τον ταξιδιώτη. Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, είναι πως δεν επιλέγουν τις βαλίτσες βάσει του προορισμού τους. Για παράδειγμα, αν πάτε διακοπές σε βουνό με χιόνι, δεν πρέπει να πάρετε μαζί σας βαλίτσα με ροδάκια, καθώς δεν προχωράνε. Προτιμήστε ένα μεγάλο σακίδιο ώμου ή βαλίτσα με σκληρό ιμάντα και πάντα αδιάβροχη. Επίσης, να είστε προετοιμασμένοι πως θα βρεχτεί και θα λερωθεί.

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο έχετε στο νου σας πως οι βαλίτσες σας στοιβάζονται στον χώρο αποσκευών, μαζί με τις υπόλοιπες και υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Όπως και το να χαθεί. Επίσης, είναι λάθος η χειραποσκευή σας να είναι σκληρή και άκαμπτη, αλλά και ογκώδης, καθώς είναι δύσκολο να μπει στα ειδικά ντουλάπια, ενώ παιδεύει και το πλήρωμα για να την τοποθετήσει.

Οι βαλίτσες, όπως εξηγεί ο έμπειρος αχθοφόρος, στον theguardian.com, έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό: να μεταφέρουν με ασφάλεια και να προστατεύουν τα προσωπικά σας αντικείμενα.

«Είχα έναν μάνατζερ που αντιμετώπιζε παράπονα σχετικά με τις αποσκευές, με τους επισκέπτες να ζητούν αποζημίωση για ζημιές στις τσάντες τους Louis Vuitton ή Gucci. Εκείνος, κάθε φορά τους ρωτούσε πόσα από τα ρούχα τους είχαν σκιστεί από τον άτσαλο χειρισμό του πορτιέρη. Συχνά, η απάντηση ήταν: “Κανένα, αλλά την έσυρε μέσα στο χιόνι!” Ο υπέροχος διευθυντής μου, ενημέρωνε τότε τον πελάτη ότι οι αποσκευές είχαν κάνει τη δουλειά τους και επομένως δεν θα προσφερόταν καμία αποζημίωση», αποκαλύπτει.

Και προσθέτει: «Γιατί, αυτό ακριβώς είναι το θέμα: η βαλίτσα είναι απλά ένα αντικείμενο για να μεταφέρεις τα ρούχα σου ενώ ταξιδεύεις. Αυτό είναι. Δεν είναι ένα αξεσουάρ. Όλες οι αποσκευές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, θα γρατσουνιστούν και θα χαλάσουν. Επομένως, αν δεν έχεις κόλλημα με τις επωνυμίες, δεν χρειάζεται να δαπανάς τόσα χρήματα. Μπορείς να επιλέξεις κάτι φθηνότερο που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά».

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιος,poios