Συνεχίζονται οι σκακιστικές μάχες στην Παλαιόχωρα στο 17o Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι μάχες στα πλαίσια του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας. Μετά τον 5ο γύρο έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και είναι ο Έλληνας Πρωταθλητής GM Σταμάτης Κούρκουλος, το μεγάλο αστέρι από τη Νορβηγία ο ΙΜ Kvaloy Aksel Bu και ο FM Λάμπρος Γιαννουλάκης. Όλοι τους έχουν από 4,5 βαθμούς και ο σημερινός γύρος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Στις γυναίκες η WIM Gomez Barrera Javiera Belen (Χιλή) προηγείται στη βαθμολογία με 3,5 βαθμούς και ακολουθούν

με μισό βαθμό λιγότερο η WGM Μακροπούλου Μαρίνα, η Γράψα Γεωργία και η Cornileau Juliette (Γαλλία).

Μεγάλες μάχες γίνονται και στο δεύτερο όμιλο με τον Ινδό Gengale Pratik να έχει καταφέρει να κάνει το απόλυτο με 5 στα 5 και να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Με μισό βαθμό παρακάτω ακολουθούν τρεις παίκτες και είναι ο Γερμανός Ulrich Schlee, η 16χρονη παίκτρια από την Αρμενία Mkhitaryan Emma που είναι ταυτόχρονα και η πρώτη γυναίκα και ο Θεόφιλος Συμεωνίδης. Στις γυναίκες μετά την Mkhitaryan που προαναφέραμε στη δεύτερη θέση ακολουθούν η 10χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδος Βολάνη Όλγα και η Ahn Jyyong από τη Ν. Κορέα.

Στη αξιοσημείωτα της χτεσινής μέρας ήταν ότι στην έναρξη του γύρου ο Ozgur Solakoglou που είναι στην επιτροπή Διεθνών Διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρόσφερε αναμνηστική σκακιέρα στον Πρόεδρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ Βολάνη Γιώργο.

Σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένο και το πολύαναμενόμενο τουρνουά γρήγορου σκακιού που γίνεται στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας. Οι αγώνες ξεκινάνε μετά τις 11 το βράδυ και κρατάνε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 6μμ. στο χώρο του Δημοτικού σχολείου και του Πνευματικού Κέντρου Παλαιόχωρας.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων “ΣΑΜΑΡΙΑ” και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. Το τουρνουά αυτό συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και στο εορταστικό πρόγραμμα των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η υποστήριξη των χορηγών είναι μεγάλη και καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η προσέλκυση διεθνών σκακιστών και επισκεπτών συμβάλλει στην προβολή της Παλαιόχωρας ως προορισμό υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία. Να τονίσουμε την προσφορά της ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ που μόνιμα στηρίζει όλες τις προσπάθειες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, τον μέγα χορηγό ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε., το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, την AEGEAN, τα S/M SYNKA, το S/M Πετράκης, τον σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, το σύλλογο Εστίασης Παλαιόχωρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαιόχωρας, τις Οικοδομικές εργασίες Φιωτοδημητράκη Στέλιου, το Οικογενειακό Φαρμακείο Αθουσάκη, τα ταξί Γεώργιος & Μίνως Ψαράκης Παλαιόχωρα, τον φούρνο Βακάκης και Τοπογράφο κ. Αθουσάκη Κωνσταντίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα