Τα 10 πιο συνηθισμένα pins σε τραπεζικές κάρτες: Αυτά βάζουν πρώτα οι απατεώνες

Οι αριθμοί PIN (Personal Identification Number) δημιουργήθηκαν το 1967, μαζί με την εφεύρεση του πρώτου ΑΤΜ, από τον John Shepherd-Barron, ο οποίος σκέφτηκε έναν εξαψήφιο κωδικό, αλλά η σύζυγός του πρότεινε ότι τέσσερα ψηφία θα ήταν πιο εύκολο να τα θυμάται κανείς. Έτσι, το τετραψήφιο PIN έγινε παγκόσμιο πρότυπο.

Το 2024, η απάτη με πιστωτικές κάρτες παρέμενε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, αναφέρθηκαν 197.785 καταγγελίες για απάτες με κάρτες, οι οποίες οδήγησαν σε απώλειες ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι απώλειες από

απάτες με πιστωτικές κάρτες ανήλθαν σε 32,76 δισ. ευρώ το 2022 και τα ποσά αυτά αναμένεται να έχουν αυξηθεί έως το 2024.

Η δημιουργία ενός ασφαλούς κλειδιού ασφαλείας για τον αριθμό PIN σας είναι απαραίτητη για την προστασία των λογαριασμών και των προσωπικών σας δεδομένων, ιδίως καθώς οι εγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και πιο προηγμένες τεχνικές και η κλοπή καρτών είναι εξαιρετικά συχνή. Και ως χρήστες, μερικές φορές κάνουμε λάθη, όπως η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλές κάρτες, ημερομηνίες που είναι πολύ εύκολο να μάθουμε αν ερευνήσουμε λίγο, ή αριθμούς από τον κατάλογο που αναφέρθηκε παραπάνω, οι οποίοι είναι πολύ ευάλωτοι.

Για να αποφύγουμε την κλοπή, θα πρέπει να αποφεύγουμε προφανείς συνδυασμούς, όχι ακολουθίες όπως «1234″, »0000″ ή ημερομηνίες γέννησης. Θα πρέπει να επιλέξουμε έναν συνδυασμό αριθμών που δεν έχει καμία σχέση με τα προσωπικά μας στοιχεία.

Η λίστα με τους «απαγορευμένους» συνδυασμούς αριθμών για την καλύτερη ασφάλεια1234111100001212777710042000444422226969

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα PIN με περισσότερα από τέσσερα ψηφία για να αυξήσετε την ασφάλεια. Φυσικά, μην χρησιμοποιείτε το ίδιο PIN για διαφορετικούς λογαριασμούς ή κάρτες. Και μην τον καταγράφετε σε μη ασφαλή μέρη ή μην τον αποθηκεύετε στο τηλέφωνό σας χωρίς επαρκή προστασία. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στους λογαριασμούς σας για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Κάποια επιπλέον ασφάλεια που μπορείτε να προσθέσετε είναι να μην χρησιμοποιείτε δημόσια wifis, να ενεργοποιείτε ένα κλείδωμα στη συσκευή σας, να ενεργοποιείτε ειδοποιήσεις για να γνωρίζετε ακριβώς τις κινήσεις του λογαριασμού σας, να αποσυνδέεστε από την ηλεκτρονική σας τραπεζική κάθε φορά που ολοκληρώνετε τη χρήση της, να διατηρείτε πάντα ενημερωμένο το λειτουργικό σας σύστημα, να λειτουργείτε μόνο με την επίσημη εφαρμογή.

gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα