Το ζήτημα υποβάθμισης σχολικών μονάδων στα Χανιά στο επίκεντρο συνάντησης της Σέβης Βολουδάκη με την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα, με την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Χ. Τερεζάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της βουλευτού για τον προγραμματισμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού για το έτος 2024 – 2025.

Στο πλαίσιο της συζήτησης η κ. Βολουδάκη εξέφρασε την ανησυχία της για το ζήτημα υποβιβασμών σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά, ύστερα από σχετική αντίδραση του Δήμου. Η κ. Τερεζάκη διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας υποβιβασμός στα σχολεία

Σκινέ – Φουρνέ, Γερανίου, και Μάλεμε, διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την αδιάλειπτη παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές.

Συζητήθηκε επίσης η πρόταση αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για το Δημοτικό Σχολείο Πλατανιά (εκκίνηση διαδικασίας  για μετατροπή του δημοτικού σε Πειραματικού), εάν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δήμου, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Βολουδάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι όλα τα σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών του δήμου Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου θα λειτουργήσουν με την ίδια δυναμικότητα την ερχόμενη σχολική χρονιά. Πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές, η στήριξη των οποίων με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό κρίνεται απόλυτα απαραίτητη.

Η βουλευτής δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα ΚΕΠΑ και την κατανομή που θα προκύψει από τον πρόσφατο διορισμό των 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών τα κενά στα σχολεία του νομού μας θα καλυφθούν ακόμη περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Σέβης Βολουδάκη, Πρωτοβάθμιας,chania, sevis voloudaki, protovathmias