Τοποθέτηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες

Τη θέση ότι οι αλλαγές που εγκρίθηκαν με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και τις Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντων ενισχύουν τη διαφάνεια και τον δημόσιο έλεγχο εξέφρασε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Οι αλλαγές στο σύστημα του πόθεν έσχες ενισχύουν τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάκτηση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτικών στους δημοκρατικούς θεσμούς. Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει καταστεί εξαιρετικά οξύ

με αποτέλεσμα χαρακτηρισμοί και υπόνοιες να καταρρακώνουν την αξιοπιστία των πολιτικών συνήθως χωρίς στοιχεία, απλώς με υπόνοιες».

Η απάντηση σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενίσχυση του πλαισίου ελέγχου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη: «Γι’ αυτό, λοιπόν, η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνατότητες ελέγχου, εισάγει ψηφιακά εργαλεία άντλησης στοιχείων και υποχρεώνει πλέον να δηλώνονται όχι απλώς οι κάθε είδους καταθέσεις, αλλά και οι τοποθετήσεις σε λογαριασμούς πληρωμών, τα κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστεύματα (trusts), καθώς και τα πολύτιμα μέταλλα και νομίσματα που τηρούνται σε λογαριασμούς φύλαξης ή αγοραπωλησίας πιστωτικών ιδρυμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τοποθέτηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη,topothetisi alexandrou markogiannaki