Αν το να μιλάς δε βοηθάει, λύσε το θέμα εσύ…

«Αν δε με βοηθήσεις στις δουλειές του σπιτιού, θα τα παρατήσω όλα και θα βρομίσεις»,
«Αν δεν μαζεύεις τα πράγματά σου, θα τα πετάξω από το μπαλκόνι»,
«Αν το παίζει αναίσθητος, θα το παίξω κι εγώ έτσι»,
και άλλα τέτοια.Είμαι υπέρ της καλής επικοινωνίας, αλλά αν δεν περνάει καμία λέξη απέναντι τότε απλά καλό είναι να υιοθετήσει κανείς το: «Κάντο μόνος σου».

Βέβαια πάντα παίζει ρόλο πώς ζητάμε κάτι. Αν κλαψουρίζουμε, ουρλιάζουμε, παραπονιόμαστε ή αν κάνουμε υποτιμητικά σχόλια αυτό δε σημαίνει ότι ζητάμε

κάτι. Καμιά από αυτές τις τεχνικές δεν είναι αποτελεσματικές και δεν είναι επικοινωνία. Αν τσακώνεστε για κάτι ξανά και ξανά τότε αυτό είναι ένδειξη ότι δεν επικοινωνείτε τα «θέλω» σας σωστά.

Μια τεχνική που βοηθάει σε αυτό είναι: «Ζητήστε αυτό που θέλετε άμεσα , χωρίς περιστροφές». Αν δείτε ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία, προσπεράστε κάθε προσπάθεια να κερδίσετε τη μάχη και κάντε κάτι άλλο απλό: «Σταματήστε να το συζητάτε και κάντε το μόνες σας ή λύστε το θέμα μόνες σας».

Υπάρχουν τα εξής πλεονεκτήματα όταν το κάνετε αυτό:
• Βρίσκετε λύση και έτσι το πρόβλημα φεύγει από το προσκήνιο
• Μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε μια καλή σχέση με το ταίρι σας καθότι με αυτόν τον τρόπο δεν τον αναγκάζετε να κάνει κάτι, αλλά του αφήνετε το περιθώριο να σκεφτεί αν θέλει να υπάρξει μέρος της λύσης.
• Σας προστατεύει από το να αισθάνεστε θυμό και αγανάκτηση και σας κάνει να είστε πιο καταδεκτικές αν το ταίρι σας συμφωνήσει να συνεργαστεί σε δεύτερο χρόνο
• Αν το ταίρι σας δεν συμφωνήσει να συνεργαστεί, διοχετεύστε όλη σας την προσοχή στη επίλυση του προβλήματος και όχι στο να τον αναγκάσετε να συνεργαστεί.

Πριν επιλύσετε όμως το πρόβλημα μόνες σας καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα πιο κάτω βήματα:
 Να είστε σίγουρες ότι κάνατε πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι σας για να βρείτε λύση από κοινού, δηλαδή, ότι δώσατε ευκαιρία στο ταίρι σας να μπει στη διαδικασία της συζήτησης.

 Πείτε στο ταίρι σας ότι λυπάστε που δεν μπορείτε να συνεργαστείτε πάνω σε αυτό και ότι θα προτιμούσατε μια κοινή λύση, ωστόσο όμως θα ήταν πιο ωφέλιμο να βρεθεί μια λύση όσο πιο σύντομα γίνεται για αυτό θα το επιμεληθείτε εσείς.

 Πείτε του πως όποτε θέλει μπορείτε να το συζητήσετε. Θα ακολουθήσετε μια ενδεχόμενη δική σας λύση, αλλά αν ωστόσο εκείνος επιθυμήσει σε δεύτερο χρόνο να συμμετέχει, η άποψή του θα είναι καλοδεχούμενη.

Είναι σίγουρο ότι τα πιο πάνω θα σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερη σύγχυση και θα κάνουν καλό και στη σχέση σας αφού δε θα υπάρχουν ξεσπάσματα και τσακωμοί. Αυτή η τακτική θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα συνεργασίας, σε άλλη μορφή από αυτήν που ίσως έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

The post Αν το να μιλάς δε βοηθάει, λύσε το θέμα εσύ… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα