Οι σκέψεις είναι ύπουλες. Έχουν απίστευτη δύναμη…

Προσέχετε τις σκέψεις σας γιατί έχουν τη δύναμη να σας ανυψώσουν ή να σας ρίξουν στα πατώματα, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας ή να ισοπεδώσουν την αυτό-αξία σας, να χρωματίσουν τη ζωή σας ή να την καταστρέψουν. Τόση δύναμη έχουν. Κι αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας, να αφήσετε στην άκρη οποιαδήποτε περιοριστική σας πεποίθηση ώστε να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη υγεία, ευεξία και χαρά, όλα όσα θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βελτιώσετε την ποιότητα των σκέψεών σας και να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείται όταν κάνετε τους εσωτερικούς σας διαλόγους.

Αν

υπάρχουν περιοριστικές πεποιθήσεις στη ζωή σας, τότε και η ζωή σας θα είναι περιορισμένη. Αν κάνετε ‘φτωχές’ σκέψεις τότε και η ζωή σας θα είναι ‘φτωχή’. Αν υπάρχει φόβος στο νου σας, τότε η ζωή σας θα είναι γεμάτη φόβους. Για να μπορέσει κάτι να υλοποιηθεί στον υλικό κόσμο χρειάζεται πρώτα να υλοποιηθεί στο νου.

Η ζωή που όλοι μας ζούμε είναι κατά 90% το αποτέλεσμα των σκέψεών μας. Σχεδόν όλα έχουν δημιουργηθεί με τις σκέψεις μας. Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε οτιδήποτε θέλουμε να δούμε να λειτουργεί διαφορετικά.

Αν δε μας αρέσει κάτι πάνω μας, στη ζωή μας, ή αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε επειδή κάποιος είτε μας το είπε , είτε επειδή εμείς πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να τα καταφέρουμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τις σκέψεις μας. Κάνοντας το θα δημιουργήσουμε νέες πιο αποτελεσματικές πεποιθήσεις οι οποίες με τον καιρό θα μας ενδυναμώσουν, θα μας δίνουν κουράγιο, θα τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας ώστε να κάνουμε οτιδήποτε που κάποτε θεωρούσαμε ακατόρθωτο.

Όπως πάνω κάτω είπε και ο Muhammad Ali:
«Η λέξη ‘ακατόρθωτο’ είναι μια λέξη που χρησιμοποιούν οι στενόμυαλοι άνθρωποι που τους είναι πιο εύκολο να ζουν σε έναν κόσμο έτσι όπως τους δόθηκε αντί να ανακαλύψουν τη δύναμη που έχουν για να τον αλλάξουν. Το ακατόρθωτο δεν είναι κάποιο πραγματικό περιστατικό. Είναι μια γνώμη. Το ακατόρθωτο δεν υπάρχει».

Ας μην αφήνουμε το μυαλό μας να μας παγιδεύει και να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι επειδή δεν μπορέσαμε να το κάνουμε στο παρελθόν. Να θυμόμαστε πάντα ότι δεν υπάρχουν όρια για το τι μπορούμε να κάνουμε και για το που μπορούμε να φτάσουμε, εκτός κι αν αυτά τα όρια τα βάζουμε εμείς μόνοι μας στον εαυτό μας.

Όσο βαθιά και αν έχουν χαραχτεί μέσα μας οποιεσδήποτε περιοριστικές πεποιθήσεις, όσο καιρό και αν τις κουβαλάμε και τις έχουμε πιστέψει, αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι κάποτε δεν ήταν τίποτε άλλο από σκέψεις τις οποίες συνεχώς είχαμε και τις οποίες στο τέλος τις κάναμε να φαίνονται τόσο σημαντικές που πήραν τα ηνία της ζωής μας.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς της κανόνες. Μόλις τους μάθουμε τότε η ίδια η ζωή θα είναι πιο εύκολη και διασκεδαστική. Και ο ποιο σημαντικός κανόνας αυτού του παιχνιδιού είναι να είμαστε σίγουροι ότι θρέφουμε το μυαλό μας με υγιείς και ενδυναμωτικές σκέψεις.

Υγιείς σκέψεις, υγιής νους, υγιής ζωή.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

The post Οι σκέψεις είναι ύπουλες. Έχουν απίστευτη δύναμη… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα