Οι υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»…

Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», η απονομή του οποίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11 Πλάκα, τηλ:2103315601) με ελεύθερη είσοδο.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την καρφίτσα θα παραδώσει η περσινή νικήτρια Ανθή Ευστρατιάδου.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο

είναι οι: Ευγενία Δημητροπούλου, Αμαλία Καβάλη, Αλεξάνδρα Καζάζου και Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Η Ευγενία Δημητροπούλου είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

Η Αμαλία Καβάλη διεκδικεί την καρφίτσα για την ερμηνεία της στο «Ορλάντο» της Βιρζίνια Γουλφ που σκηνοθέτησε η Ιώ Βουγλαράκη.

Η Αλεξάνδρα Καζάζου είναι υποψήφια για το «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθέτησε ο Πέτρος Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Τέχνης.

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου κέρδισε μια υποψηφιότητα, και πάλι μετά τα «Παράσιτα» (σκην. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 2014) για την ερμηνεία της στο «Στέλλα Κοιμήσου» το απόλυτο sold-out του Εθνικού Θεάτρου, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Οικονομίδης.

Με το βραβείο έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα η Εύη Σαουλίδου, η Στεφανία Γουλιώτη, η Έλενα Μαυρίδου, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Λουκία Μιχαλοπούλου, η Μαρία Κίτσου, η Λένα Παπαληγούρα, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Λένα Δροσάκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Ιωάννα Παπά και η Ανθή Ευστρατιάδου.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η απονομή του 12ου Θεατρικού Βραβείου "Μελίνα Μερκούρη" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11 Πλάκα, τηλ:2103315601) με ελεύθερη είσοδο. Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι οι: Ευγενία Δημητροπούλου, Αμαλία Καβάλη, Αλεξάνδρα Καζάζου και Ιωάννα Κολλιοπούλου.

A post shared by Melina Mercouri Foundation (@melinamercouriofficial_) on Mar 26, 2018 at 12:50am PDT

The post Οι υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα