Παγκόσμια Hμέρα Βιβλίου με σύνθημα: «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει»! Όλες οι εκδηλώσεις…

Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου σήμερα και η Αθήνα το γιορτάζει με πολλές εκδηλώσεις ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.H επίσημη έναρξη για την «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου» θα δοθεί απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία της κυβέρνησης, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων, οργανισμών και ιδρυμάτων.

Από τις 19.30 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Στις 19:45

θα παίξει η μπάντα του δήμου Αθηναίων.

Στις 21:00 στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού οι Athens Lindy Hop θα υποδέχονται τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων. Το μουσικό σύνολο «Batuka» θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του δημιουργώντας μικρές παρελάσεις χαράς ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το «Athens Circus Festival» που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες και δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

The post Παγκόσμια Hμέρα Βιβλίου με σύνθημα: «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει»! Όλες οι εκδηλώσεις… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα