Πρέπει να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για σένα?Πως θα είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα τους?

Διερωτηθήκατε ποτέ, πώς σας βλέπουν οι άλλοι, πώς ερμηνεύουν αυτά που λέτε ή κάνετε και ποια εντύπωση έχουν για σας;Πόσο σας απασχολεί αυτό στην ζωή σας?Μήπως σε σημείο υπερβολικό ώστε να επηρεάζει τις κρίσεις & αποφάσεις σας?Από μικρά παιδιά εκπαιδευόμαστε να ξεχνάμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας, ώστε να ευχαριστήσουμε τους άλλους.Το σενάριο της ζωής μας το γράφουμε εμείς. Τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας, τις επιπτώσεις από τις πράξεις μας θα τις υποστούμε εμείς όπως μας λέει το επιστημονικό sciencearchives.wordpress.com.Η

αυτοπεποίθηση μας και η κριτική αυτών που ακούμε, πρέπει να βρίσκονται σε καλό μέτρο για να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευαίσθητες αυτές πληροφορίες. Μερικές φορές, οι «άλλοι» είναι η δικαιολογία για να μην κάνεις όσα φοβάσαι. Στην πραγματικότητα είσαι εσύ που δεν θέλεις να το κάνεις.Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν ενστικτωδώς σε αρνητική κριτική. Αυτό μπορεί να είναι λόγος για το άλλο άτομο να σταματήσει να λέει αυτά που σκέφτεται. Ο προφορικός λόγος αλλά και η γλώσσα του στόματος αυτού που σας μιλά, σας προσφέρει πολύτιμη πληροφόρηση τόσο σε σχέση με τα στοιχεία που σας παρουσιάζει όσο και με την ειλικρίνεια του. Αν θέλεις πολύ να πραγματοποιήσεις ένα σου όνειρο, ξέχασε τους άλλους.

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις ποιες είναι οι αξίες σου και να παλεύεις για αυτές. Όταν ξέρεις ποια πραγματικά είσαι και τι θέλεις από τη ζωή σου, αυτομάτως η γνώμη των γύρω σου θα έχει μηδαμινή αξία για σένα. Θα σταματήσεις να λες «ναι» σε όλα και να υποκύπτεις ακόμα και στις πιέσεις που σου ασκούν οι φίλοι σου.Θέλεις γύρω σου ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και δυναμισμό που δεν θα προσπαθούν να σε μειώσουν για να κατευνάσουν τις ανασφάλειές τους. Ο περίγυρός σου πρέπει να απαρτίζεται από άτομα που έχουν στόχους, μοιράζονται τις ίδιες αξίες με σένα και σου ασκούν θετική επιρροή. «Θα σταματήσεις να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εσένα όταν συνειδητοποιήσεις πόσο σπάνια το κάνουν» έχει πει ο αμερικανός συγγραφέας και καθηγητής David Foster Wallace διαβάσαμε στο joy. Μόλις λοιπόν καταλάβεις πώς λειτουργούν οι άνθρωποι γύρω σου, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία.

ΥΓ: Το παρόν άρθρο αποτελεί υλικό προγραμματισμένο από τη Νανά Καραγιάννη για να δημοσιευτεί σήμερα.

The post Πρέπει να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για σένα?Πως θα είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα τους? appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα