Aύξηση κερδοφορίας για την Optimal Supply Chain

Υποχώρηση τζίρου -μετά το ρεκόρ  του 2022- για την εταιρεία που πραγματοποιεί την αποκλειστική παραγωγή του συνόλου των προϊόντων Metaxa

Τζίρο 31,3 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 4%, κατέγραψε το 2023 η Optimal Supply Chain. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημειώνει στην οικονομική της έκθεση πως «κατάφερε να περιορίσει τη μείωση του τζίρου της σε σύγκριση με τον περσινό κατά 4% και τη μείωση του συνολικού όγκου παραγωγής κατά

7%», επισημαίνοντας ακόμη πως «ο τζίρος του 2022 ήταν ο υψηλότερος που πέτυχε ποτέ η εταιρεία και ήταν αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με το 2021 και αναμενόταν να περιοριστεί κατά το 2023».

Σαν λόγους για την πίεση στο τζίρο η εταιρεία αναφέρει τους υψηλούς ρυθμούς πληθωρισμού, τα υψηλά επιτόκια και το αυξημένο κόστος ενέργειας. Ακόμη σημειώνει πως το 2023 «παρατηρήθηκε σημαντική εξομάλυνση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, που οδήγησε σε μείωση των αποθεμάτων ετοίμων προϊόντων στην αγορά σε σύγκριση με την περίοδο της πανδημίας και κατά συνέπεια οδήγησε σε μείωση του όγκου παραγωγής».

Παρά τη μείωση τζίρου, το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 11,7% στα 5,3 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να αποδίδει την άνοδο «στην εμπειρία που απέκτησε σε μεγάλους όγκους παραγωγής κατά τα προηγούμενα έτη και την υιοθέτηση αποτελεσματικότερων μεθόδων και διαδικασιών παραγωγής, τις ετησιοποιημένες αυξήσεις τιμών του προηγούμενου έτους, την αποτελεσματική διαχείριση των λειτουργικών δαπανών της, τη σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του μείγματος προϊόντων παραγωγής».

EBITDA το 2023 αυξήθηκαν κατά 14,2% στα 4,35 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια αύξηση γνώρι-σαν τα κέρδη μετά από φόρους, που ξεπέρασαν τα 2,97 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να αναμένεται να προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 2,5 εκατ. ευρώ.

Η Optimal Supply Chain δραστηριοποιείται στην παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών, αναψυκτικών και τροφίμων. Διατηρεί μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη Σ & Η Μεταξά για την αποκλειστική παραγωγή του συνόλου των προϊόντων Metaxa, ενώ συνεργάζεται και με την DS Concepts για την παραγωγή των Λικέρ Μαστίχα Skinos, Otto Athens Vermouth και Votanikon Gin. Tέλος, παράγει και τα αναψυκτικά των εταιρειών Green Cola Hellas, Three Cents και Concepts (Mastiqua)

Keywords
Αναζητήσεις
ayxisi-kerdoforias-gia-tin-optimal-supply-chain.htm
Τυχαία Θέματα