BoE: "Διαχειρίσιμες" οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Ο υποδιοικτής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ωστόσο ότι ήταν "αρκετά δύσκολη" η εφαρμογή του "σκληρού πακέτου" κυρώσεων.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία ως "απάντηση” για την εισβολή της στην Ουκρανία είναι "διαχειρίσιμες” από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα της Βρετανίας, δήλωσε την Τρίτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας,

Σαμ Γουντς.

Η Βρετανία έχει αποκλείσει τις ρωσικές εταιρείες από την αεροπορική και διαστημική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξειδικευμένο ασφαλιστικό κόμβο στον κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται πληρωμές για υφιστάμενα ή νέα ανταλιστικά ή αντασφαλιστικά συμβόλαια.

Επιπλέον, ορισμένες ρωσικές τράπεζες έχουν αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων πληρωμών SWIFT λόγω των κυρώσεων, ενώ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει αναστείλει τις συναλλαγές για περισσότερες από 30 ρωσικές εισηγμένες εταιρείες.

Ο Γουντς, που ηγείται του ρυθμιστικού βραχίονα της Τράπεζας της Αγγλίας για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τόνισε στη επιτροπή για τη ρύθμιση του ασφαλιστικού τομέα της Βουλής των Λόρδων ότι ήταν "αρκετά δύσκολη” η εφαρμογή του "σκληρού πακέτου” κυρώσεων.

"Εξετάσαμε πολύ προσεκτικά κατά πόσο θεωρούμε ότι είναι διαχειρίσιμες οι τυχόν παράπλευρες ζημίες ή επιπτώσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου και μέχρι στιγμής θεωρούμε ότι είναι”, πρόσθεσε ο Γουντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα