Eurobank: Συγχώνευση της Eurobank a.d. Beograd με την Direktna Banka

Στην ενοποιημένη τράπεζα «Eurobank Direktna», η Eurobank ελέγχει το 70%

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συγχώνευση της θυγατρικής της Eurobank στη Σερβία, Eurobank a.d. Beograd, με την Direktna Banka a.d. Kragujevac, σύμφωνα με ανακοίνωση

της Τράπεζας.

Σε συνέχεια της από 1ης Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank, θυγατρική της Eurobank Holdings, ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Direktna με τη Eurobank a.d. Beograd, με απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia.

Η ενοποιημένη τράπεζα «Eurobank Direktna», στην οποία η Eurobank ελέγχει το 70%, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό τάξης €232 εκ.

H Συναλλαγή, σύμφωνα με ανακοίνωση, συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank για περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους της μέσω στοχευμένων εξαγορών και φιλικών συγχωνεύσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα