Lamda Hellix: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη data center

Με άνοδο 40% στα καθαρά κέρδη αναμένεται να κλείσει η χρονιά όπως ανέφερε ο ο επικεφαλής της εταιρείας Απόστολος Κάκκος

Στον δρόμο των σημαντικών επενδύσεων συνεχίζει να κινείται η Lamda Hellix. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας Απόστολος Κάκκος, μέσα στην επόμενη δεκαετία αυτές θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και θα αφορούν στην ανάπτυξη κέντρων δεδομένων στη χώρα μας.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Urban Land Institute, ο κ. Κάκκος

σημείωσε ότι φέτος η χρονιά αναμένεται να κλείσει με αύξηση 25% όσο αφορά τον κύκλο εργασιών και με άνοδο 40% όσο αφορά τα καθαρά κέρδη. Όπως τόνισε η συμβολή της Lamda Hellix στην ελληνική οικονομία, εταιρεία που θεωρείται ο μεγαλύτερος ουδέτερος πάροχος Data Centers στην Ελλάδα -και ένας από τους μεγαλύτερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη- παρέχοντας ολοκληρωμένο portfolio best-in-class υπηρεσιών cloud και colocation, αντιστοιχεί σε καθαρή προστιθέμενη αξία άνω των 150 εκατ. ευρώ με τα 28 έως 30 εκατ. ευρώ να αφορούν φόρους και εισφορές.

Αναφερόμενος στην εξαγορά της εταιρείας από την Digital Realty, ανέφερε ότι ο αμερικανικός όμιλος είδε πως η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες στην τεχνολογία και πως βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αξία της αγοράς Πληροφορικής, η οποία σήμερα τοποθετείται σήμερα στα 6 δισ. ευρώ, θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια με τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν να εκτιμάται ότι θα αγγίζουν το 1 με 2 δισ. ευρώ, ετησίως.

Αναφερόμενος στην δημιουργία data center στην Αττική από την Microsoft, τόνισε ότι η Lamda Hellix δεν έχει ανταγωνιστική σχέση με τον πολυεθνικό τεχνολογικό κολοσσό, ο οποίος εξάλλου είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Digital Realty.

Keywords
Τυχαία Θέματα