Nespresso Eλλάς: Ξεπέρασε τα 44 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Τέταρτη συνεχή χρονιά με διψήφια ανάπτυξη

Ενίσχυση μεγεθών για ακόμη μια χρονιά παρά τις προκλήσεις, με τον πήχη να μπαίνει ακόμη πιο ψηλά για την συνέχεια.  

Διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε το 2023 η Nespressο Eλλάς με την εταιρεία να σημειώνει στην οικονομική της έκθεση πως «η συνεχής καινοτομία σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες προς τα μέλη μας, η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, όπως και η συνεχής βελτίωση σε όλους τους τομείς

της εταιρείας, της επέτρεψαν να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και να μεγαλώσει τον κύκλο εργασιών».

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών (πωλήσεις) της εταιρείας ξεπέρασε τα 44,39 εκατ. ευρω, αυξημένος κατά 16,28% σε σχέση με τα 38,18 εκατ. ευρώ του 2022. Τα EBITDA ανήλθαν σε 2,79 εκατ. ευρώ γνωρίζοντας άνοδο 9,25% συγκριτικά με τα 2,55 εκατ. ευρώ του 2022. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 30,42% καθώς ανήλθαν σε 1,34 εκατ. ευρώ όταν το 2022 είχαν κυμανθεί περί το 1 εκατ. ευρώ. Επίσης κατά την χρήση προέκυψαν κέρδη μετά από φόρους ύψους 975.003 ευρώ, αυξημένα κατά 26,86% σε σχέση με 768.578. Η εταιρεία πρόκειται να διανείμει μέρισμα 970.000 ευρώ στον μοναδικό της μέτοχο την Société des Produits Nestlé S.Α, του Ομίλου Nestle με έδρα την Ελβετία.

Αύξηση πωλήσεων 50% την τριετία 2020-2022

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Φεβρουάριο του 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Αυγερόπουλος είχε αναφέρει πως το 2023, ήταν μια πολύ θετική χρονιά για την εταιρεία και εκτιμούσε πως μάλλον κατέγραψε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, όπως αντίστοιχα και την τριετία που προηγήθηκε.

Είχε τονίσει, μάλιστα, πως η αύξηση πωλήσεων από το 2020 έως το 2022 στην Ελλάδα άγγιξε περίπου το 50%. Οι σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την εταιρεία, προέρχονται, όπως σημείωσε, από το σύνολο των καναλιών διανομής της, τόσο από φυσικά καταστήματα όσο και από τηλεφωνικές παραγγελίες και το ecommerce. Αναφερόμενος στα επόμενα πλάνα είχε επισημάνει πως το δίκτυο έχει φτάσει πλέον τις 12 Boutiques μετά και το άνοιγμα εκείνης στο The Μall Αthens στις αρχές του 2024 καθώς και ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων καταστημάτων βρίσκεται η δυτική Αττική.

Ανάπτυξη εν μέσω προκλήσεων

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδόσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση της Nespresso Ελλάς «ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες σε έκταση και διάρκεια προκλήσεις, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή πρώτων υλών, οι πόλεμοι και η ενεργειακή κρίση. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες στον τομέα των εθνικών και διεθνών μεταφορών, στην προμήθεια πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας αλλά και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τις εξαγωγές». Επίσης στην οικονομική έκθεση επισημαίνεται επίσης πως «υπάρχουν ωστόσο και άλλες σύγχρονες προκλήσεις, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, που η βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει, με τη μετάβαση στη βιωσιμότητα να ανάγεται σε προτεραιότητα. Αυτή η μετάβαση προϋποθέτει τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης που σέβεται τον πλανήτη και προστατεύει τους φυσικούς πόρους για τις επόμενες γενιές. . Είναι απαραίτητη μια ολιστική προσέγγιση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, εξειδίκευση του προσωπικού, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, εφαρμογή καλών πρακτικών και συνεργασίας, ώστε να επιτευχθεί αυτή η πράσινη μετάβαση»

Στόχος η αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες

Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, αναφέρεται πως η Nespresso Eλλάς ανέπτυξε και εφάρμοσε άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη της τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες. Όσον αφορά την συνέχεια υπογραμμίζεται πως «στο πλαίσιο των ανωτέρω συνθηκών, επιδιώκουμε αφενός να διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τα κόστη μας προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά και αφετέρου να μεγαλώσουμε τον κύκλο εργασιών μας βασιζόμενοι στο τρίπτυχο «καφές-μηχανές-υπηρεσίες» και την άψογη εξυπηρέτηση».

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, η προοπτική της εταιρείας για το 2024 προσανατολίζεται στην αύξηση της πελατειακής της βάσης, στην αύξηση των πωλήσεων των μηχανών νέας τεχνολογίας, των νέων σειρών προϊόντων (καφέ και λοιπών προϊόντων), στην αύξηση των πωλήσεων ροφημάτων και λοιπών προϊόντων αναψυκτήριου και στην αύξηση του τζίρου μέσω όλων των καναλιών πωλήσεων (boutiques, e-commerce, CRC) τους τόσο στις πωλήσεις καφέ όσο και στα λοιπά προϊόντα όπως μηχανές, accessories, food and bites

Keywords
Αναζητήσεις
nespresso-ellas-xeperase-ta-44-ekat-evro-o-tziros--tetarti-synechi-chronia-me-dipsifia-anaptyxi.htm
Τυχαία Θέματα