O Aστέρας Βουλιαγμένης και τα αρχαία του

Πρόκειται για αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ανατολικά της καμπάνας 1043, για τα οποία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα υποστήριξης του πρανούς για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και οχημάτων.

Εσείς το γνωρίζατε ότι πέρα από τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία στον Αστέρα Βουλιαγμένης υπάρχουν και αρχαία, τα οποία μάλιστα κατά καιρούς είχαν δημιουργήσει και ζήτημα στην επιχείρηση, λόγω κατάρρευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων μηνών;

Για το λόγο αυτό, πριν από λίγες ημέρες, όπως έγινε γνωστό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων ενέκρινε την πραγματοποίηση των άμεσων σωστικών επεμβάσεων

συντήρησης σε αρχιτεκτονικά κατάλοιπα στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Επί της ουσίας, πρόκειται για αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ανατολικά της καμπάνας 1043, για τα οποία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα υποστήριξης του πρανούς για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και οχημάτων.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί η κατάρρευση του πρανούς που συγκρατούσε την αρχαία τοιχοποιία από την πτώση μεγάλου πεύκου που φύονταν στις υπώρειες του πρανούς, δυτικά του αρχαίου τοίχου, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου το καλοκαίρι το συγκεκριμένο κομμάτι του Αστέρα να είναι ευπαρουσίαστο στους πελάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα