Samsung: Που ποντάρει για να αυξήσει τζίρο στην Ελλάδα

Που θα εστιάσει προκειμένου να συνεχιστεί η  μεγάλη αύξηση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά

Τζίρο ύψους 235 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2020 η Samsung Electronics Eλλάς αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 3,92%. Τα κέρδη προ φόρων κυμάνθηκαν περί τα 4,7 εκατ ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ.

Στην οικονομική της έκθεση η εταιρεία αναφέρει πως κατά την διάρκεια του 2020 o κλάδος των Ηλεκτρονικών Συσκευών κινήθηκε αυξητικά

, ιδιαίτερα στον κλάδο της Κινητής Τηλεφωνίας ενώ θετική ήταν η πορεία και στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.

Μάλιστα η θετική πορεία συνεχίστηκε και το 2021 καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, υπήρξε μεγάλη αύξηση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά από την οποία επωφελήθηκε η εταιρεία αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις της, έχοντας διασφαλίσει εγκαίρως επάρκεια αποθεμάτων.

Γενικότερα, στρατηγική της Εταιρείας για το 2021 είναι η αύξηση των πωλήσεων καθώς και η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους. Σύμφωνα με το πλάνο της, αναμένεται η συνολική αύξηση του τζίρου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά δεδομένου ότι οι επιδράσεις του COVID-19 στην κατανάλωση και τουρισμό θα μετριαστούν. Η αύξηση αυτή εκτιμάται πως θα επιτευχθεί με την διάθεση ανανεωμένων προϊόντων στην κινητή τηλεφωνία, στην κατηγορία του Audio Visual καθώς και την κατηγορία των Οικιακών συσκευών – Οικοσυστήματος Λευκών συσκευών (BESPOKE).

Τέλος, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος των Εταιρικών Πελατών (B2B). Ειδικά για το τμήμα των κινητών τηλεφώνων στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως παραμένει νευραλγικό κομμάτι της εταιρείας και δεδομένου του ότι δεν αναμένεται κάποια καθυστέρηση στα λανσαρίσματα κατά τη διάρκεια του 2021, η εκτιμά ότι η πορεία της Εταιρείας το 2021 θα είναι εμφανώς θετικότερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Σε κάθε περίπτωση, τα σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, οι υψηλότερες βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, η διατήρηση σημαντικών πελατών και η απρόσκοπτη προώθηση των προϊόντων της, προσδίδουν στην εταιρεία τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς πιθανές αρνητικές μεταβολές στην εξέλιξη της πανδημίας» αναφέρεται γενικότερα όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα