Sparkle: Υλοποιεί τα υποβρύχια καλωδιακά δίκτυα Blue και Raman σε συνεργασία με την Google

Η υλοποίηση των δικτύων δημιουργεί ένα νέο σύστημα αναφοράς σε σχέση με τη διαφοροποίηση, την επεκτασιμότητα και την εξάλειψη καθυστερήσεων στις οδούς επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Νότιας Ασίας.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Google καθώς και με άλλες εταιρείες για να υλοποιήσουν τις υποβρύχιες καλωδιακές διαδρομές Blue

και Raman: το σύστημα Blue θα συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ το Raman θα συνδέει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

Τα δύο συστήματα θέτουν νέες βάσεις, όσον αφορά στη διαφοροποίηση, την επεκτασιμότητα και την εξάλειψη των καθυστερήσεων καθ' όλη τη γεωγραφική τους πορεία. Κάθε σύστημα εξοπλίζεται με 16 ζεύγη οπτικών ινών υιοθετώντας το καινοτόμο concept του open cable, υποστηρίζοντας πολλαπλές μισθώσεις γραμμών και ανοικτούς τερματικούς σταθμούς (open landing station) και επιτρέποντας την ανταγωνιστική πρόσβαση στα τερματικά σημεία όπου καταλήγουν τα καλώδια.

Πιο συγκεκριμένα, το Blue θα αναπτυχθεί κατά μήκος μιας νέας διαδρομής προς το βόρειο τμήμα της Μεσογείου, διασχίζοντας τον πορθμό της Μεσίνα, αντί να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή μέσω του καναλιού της Σικελίας. Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, οι φορείς τηλεπικοινωνιών, οι πάροχοι περιεχομένου, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, θα επωφεληθούν από υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας με απαράμιλλη ποικιλία και επιδόσεις.

Εντός του Blue System, το υποβρύχιο καλώδιο BlueMed ιδιοκτησίας της Sparkle, αξιοποιεί τέσσερα επιπλέον ζεύγη οπτικών ινών με ονομαστική δυνατότητα μετάδοσης άνω των 25 Tbps ανά ζεύγος και επεκτείνεται μέχρι την Ιορδανία (Άκαμπα) με επιπλέον ιδιωτικά κομμάτια στη Γαλλία (Κορσική), την Ελλάδα (Χανιά - Κρήτη), την Ιταλία (Golfo Aranci - Σαρδηνία και Ρώμη), την Αλγερία, την Τυνησία, την Λιβύη, την Τουρκία, την Κύπρο καθώς και άλλους σταθμούς μελλοντικά.

Ο ευέλικτος σχεδιασμός του BlueMed, επιτρέπει αφενός την απρόσκοπτη και ταχύτατη σύνδεση σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, με πρωτοφανή μείωση καθυστέρησης και φασματική απόδοση, και αφετέρου, την διάθεση εξελιγμένων περιφερειακών υποσυστημάτων, με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών.

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα Genoa Open Landing Platform της Sparkle πρόκειται να γίνει το εναλλακτικό σημείο πρόσβασης με προτεραιότητα για άλλα επερχόμενα υποβρύχια καλώδια που αναζητούν μια εναλλακτική είσοδο στην Ευρώπη. Οι απαραίτητες προσαρμογές γίνονται στην ψηφιακά πλούσια αγορά του Μιλάνου και έτσι θα δημιουργηθεί μια νέα πύλη αναφοράς μεταξύ Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Ευρώπης.

Οι υποδομές Blue και Raman αναμένεται να είναι έτοιμες για εξυπηρέτηση πελατών το 2024, ενώ το Τυρρηνικό τμήμα της BlueMed προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία από το 2022.

«Είμαστε υπερήφανοι που προάγουμε τη συνεργασία μας με την Google σε ένα νέο επίπεδο με αυτήν την πρωτοποριακή διηπειρωτική υποδομή”, σχολιάζει η Elisabetta Romano, CEO της Sparkle. “Με τα υποβρύχια συστήματα Blue και Raman, η Sparkle ενισχύει τις δυνατότητές της στις στρατηγικές διαδρομές μεταξύ Ασίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης και το ενισχυμένο δίκτυο BlueMed, ενδυναμώνει την παρουσία της Sparkle στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα