Ανοδικά κινούνται Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και ΧΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,13%

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών, αν και τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία και οι αμφιβολίες για την άρση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα αυτό τον μήνα περιόριζαν τα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 11:10 ώρα Ελλάδας, με τους κλάδους που θεωρούνται πιο σταθεροί, όπως της κοινής

ωφελείας, των ακινήτων και των τηλεπικοινωνιών να ηγούνται της ανόδου.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,17% και στο 0,19% αντίστοιχα. Αντίθετα, πτώση σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0,12%. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,17%.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μειώθηκε απρόσμενα τον Απρίλιο, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και άλλα προβλήματα στην τροφοδοσία εμποδίζουν την ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ήπια ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,06% στις 902,52 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 10,01 εκατ. ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙO
Keywords
Τυχαία Θέματα