Μπογκντάνοβιτς (Coca Cola HBC): Ισχυρές οι επιδόσεις της ελληνικής αγοράς - Οι εκτιμήσεις για το 2024

Ο κ. Μπογκντάνοβιτς αναφέρθηκε, και στα εργαλεία Data Insights & Analytics που χρησιμοποιεί ο όμιλος και  πως αυτά μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις του.

Για "ένα ισχυρό" πρώτο εξάμηνο, παρά το "απαιτητικό" περιβάλλον σε αρκετές από τις αγορές της Coca Cola, εκανε λόγο ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.

Η εστιασμένη υλοποίηση των πρωτοβουλιών μας σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο

προϊόντων 24/7 κατανάλωσης οδήγησε σε αύξηση των εσόδων από πωλήσεις κατά 13,6% σε οργανική βάση. Υποστηριζόμενοι από τις συστηματικές και στοχευμένες επενδύσεις μας, επιτύχαμε αύξηση του όγκου πωλήσεων σε οργανική βάση σε καθεμία από τις κατηγορίες στρατηγικής προτεραιότητας –τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα ποτά ενέργειας και τον καφέ– και αυξήσαμε περαιτέρω το μερίδιο αγοράς μας σε αξία στα έτοιμα προς κατανάλωση, μη αλκοολούχα, αναψυκτικά, ανέφερε ο κ. Μπογκτάνοβιτς, ο οποίος επισήμανε: " Παρόλο που αναγνωρίζουμε τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις και την αυξημένη αβεβαιότητα σε σχέση με το καταναλωτικό περιβάλλον, αναβαθμίζουμε τις χρηματοοικονομικές μας κατευθύνσεις για το έτος, αντικατοπτρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και την προσδοκία ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη θετική πορεία μας στην αγορά".

«Oι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις θα συνεχίσουν και κατά το δεύτερο εξάμηνο, με αυξημένη αβεβαιότητα σε σχέση με το καταναλωτικό περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, αναβαθμίζουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2024, μία κίνηση που αντικατοπτρίζει την ισχυρή μας επίδοση στο πρώτο εξάμηνο και την υψηλή εμπιστοσύνη: στις προσαρμοσμένες δυνατότητες μας, το χαρτοφυλάκιό μας 24/7, και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στις διάφορες αγορές μας», τόνισε ειδικότερα, για να προσθέσει: «Αναμένουμε τώρα αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε οργανική βάση στο εύρος 8% με 12% (προηγουμένως στο μεσοπρόθεσμο στόχο εύρους 6-7%) και αύξηση των λειτουργικών κερδών σε οργανική βάση (EBIT) στο εύρος 7% με 12% (προηγουμένως στο εύρος 3-9%). Επίσης δεν έχουμε αλλάξει την καθοδήγησή μας για την αύξηση του κόστους πωλήσεων ανά κιβώτιο σε συγκρίσιμη βάση εκτιμώντας ότι θα είναι μεταξύ χαμηλού και μεσαίου μονοψήφιου ποσοστού».

Ο κ΄. Μπογκντάνοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική αγορά, η οποία -όπως είπε- φέτος έχει καταφέρει να καταγράφει τις ισχυρότερες επιδόσεις μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών του Ομίλου.

Ο όγκος πωλήσεων στην ελληνική αγορά, το πρώτο εξάμηνο του έτους, αυξήθηκε κατά µεσαίο µονοψήφιο ποσοστό. Στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών σημειώθηκε χαµηλή µονοψήφια αύξηση, χάρη κυρίως στην Coke Zero, ενώ τα ανθρακούχα αναψυκτικά για ενηλίκους σηµείωσαν ισχυρή επίδοση, µε χαµηλή διψήφια αύξηση. Ο καφές κατέγραψε χαμηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης ενώ και η κατηγορία των µη ανθρακούχων αναψυκτικών κατέγραψε χαµηλή διψήφια αύξηση, κυρίως χάρη στο εµφιαλωµένο νερό. Σε αντίθεση πάντως με τις επιδόσεις του ομίλου στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, ο όγκος μειώθηκε κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, καθώς οι καταναλωτές προσαρμόστηκαν στις επιπτώσεις του DRS που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Στην Ιταλία, οι όγκοι μειώθηκαν με χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό το πρώτο εξάμηνο, ενώ στην Ελβετία, ο όγκος ήταν σταθερός.

Αναφερόμενος στις τιμές τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι με δελεαστικές συσκευασίες εισόδου και προσαρμογές στο μέγεθος των συσκευασιών να διατηρήσουμε ελκυστικές τιμές, και προσιτές προσφορές επιστρεφόμενων φιαλών, όπως στη Νιγηρία και την Αίγυπτο. Και εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές ευκαιρίες premiumization (σσ η στροφή των καταναλωτών σε premium προϊόντα) σε όλο το χαρτοφυλάκιο και μια πολύ ακριβή κατανόηση του πού να παίξουμε με αυτές τις προσφορές. Και η καινοτομία στα ανθρακούχα για ενήλικες, η ανάπτυξη του Powerade ή η συνεχής εστίαση σε κορυφαίες μορφές πακέτων, όπως η premium επιστρεφόμενη φιάλη μας στην Αυστρία, αποτελούν καλά παραδείγματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο χαρτοφυλάκιό μας 24/7 και τη δύναμη των προσαρμοσμένων δυνατοτήτων μας, και αυτές, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που βλέπουμε σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να οδηγούμε τον αλγόριθμο ανάπτυξής μας».

Τέλος, ο κ. Μπογκντάνοβιτς αναφέρθηκε, και στα εργαλεία Data Insights & Analytics που χρησιμοποιεί ο όμιλος και πως αυτά μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις του. «Κάνουμε αυτές τις επενδύσεις με συνέπεια, τις ηλιόλουστες και τις βροχερές μέρες. Αυτές οι δυνατότητες είναι που μας επιτρέπουν να οδηγούμε σε εξατομικευμένη εκτέλεση σε κάθε κανάλι και, όταν συνδυάζονται με το χαρτοφυλάκιό μας όλο το 24ωρο και τις διαφορετικές αγορές, οδηγούν τελικά τον αλγόριθμο ανάπτυξής μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC.

Και κατέληξε: « Και συνεχίζουμε να επενδύουμε στις κορυφαίες δυνατότητες δεδομένων, πληροφοριών και αναλύσεων, επειδή βλέπουμε τις συνδέσεις που μας επιτρέπουν να κάνουμε τα δεδομένα, οι πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία και ο τρόπος με τον οποίο ενισχύει τις άλλες δυνατότητες μας. Πραγματικά πιστεύω ότι τα Data, Insights & Analytics είναι ο παράγοντας που αλλάζει το παιχνίδι τόσο για την επιχείρησή μας όσο και για την αγορά. τα δεδομένα είναι ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους συνεργαζόμαστε με την The Coca-Cola Company».

Keywords
Αναζητήσεις
bogkntanovits-coca-cola-hbc-ischyres-oi-epidoseis-tis-ellinikis-agoras----oi-ektimiseis-gia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα