Χρηματιστήριο Αθηνών: Αφύπνιση των τραπεζών +2,45% αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

Πτώση άνω του 2% για Jumbo

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απέδωσε με μία ημέρα καθυστέρηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ήταν κλειστό χθες λόγω της εορτής των Θεοφανείων. Ετσι, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας της Παρασκευής 7/1 ήταν θετική για τις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,45%. Ομως αυτή η πολυπόθητη άνοδος, δεν βοήθησε σημαντικά τη γενικότερη αγορά, καθώς το γενικότερο διεθνές κλίμα συνέχισε να

είναι αρνητικό. Έτσι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή αύξηση 0,09% στις 906,48 μονάδες αλλά με την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται και να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν το δεύτερο θετικό σημάδι μετά την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

Στην Ευρώπη οι περισσότερες αγορές με εξαίρεση του Λονδίνου κινούνται πτωτικά (ο δείκτης Euro Stoxx 50 υποχωρεί 0,69%) λίγη ώρα πριν το κλείσιμο ενώ με πτώση άνοιξαν και οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς είναι σε εξέλιξη η πολυαναμενόμενη διόρθρωση των αγορών και εξαιτίας του πληθωρισμού που επιμένει να διατηρείται σε υψηλά ποσοστά, εξέλιξη που μπορεί να φέρει πριο γρήγορα την αύξηση των επιτοκίων.

Αναλυτικότερα στο ελληνικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα οι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης κινήθηκαν ως εξής: Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με κέρδη 3,43%, η Alpha Bank 2,52%, η Eurobank +2,40% ενώ η Πειραιώς είχε τη μικρότερη άνοδο με +0,69%. Με άνοδο 0,95% έκλεισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Aegean, Motor Oil, ΟΛΠ και Lamda Development.

Σημαντική πτώση κατέγραψε η μετοχή της Jumbo -2,15%, του ΟΤΕ -1,57%, της ΒΙΟΧΑΛΚΟ -1,31% και του ΑΔΜΗΕ -1%. Με μρικτόερη πτώση έκλεισαν ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα