Δεν τέλειωσε η δικαστική διαμάχη στην Ελλάκτωρ

Απομένει η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την κύρια αγωγή που έχει κάνει ο μέτοχος Greenhill Investments κατά της διοίκησης σχετικά με τις αποφάσεις της 22ας Ιουνίου 2021.

Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το αίτημα του μετόχου Greenhill Investments Limited κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την αναστολή της ισχύος των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Επίσης στις 4 Αυγούστου 2021 είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα.

Ωστόσο, το θέμα δεν κλείνει όπως διαρρέεται γιατί εκκρεμεί μία ακόμα απόφαση, καθώς η Greenhill εκτός από την προσωρινή διαταγή στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων, έχει κάνει και κύρια αγωγή η οποία αναμένεται να εκδικαστεί εντός 100 ημερών. Επίσης, με τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ξεκαθαρίζει ότι η Aeolus είχε όντως συμφωνήσει να ασκεί η Greenhill τα δικαιώματα ψήφου και το γεγονός ότι αυτό δεν αποτυπώνονταν στο ΣΑΤ του Αποθετηρίου δεν συνιστά λόγο να αποκλειστεί η Greenhill.

Σύμφωνα με την πλευρά του μετόχου Greenhill, τα ασφαλιστικά από τη φύση τους δεν μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης. Στην κυρία δίκη επί τη βάσει της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων το δικαστήριο θα κρίνει αν οι επιστολές της Aeolus επαρκούσαν για να μην έχει αμφιβολία η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ότι τα δικαιώματα ψήφου τα ασκεί η Greenhill. Οι εκπρόσωποι της Greenhill θεωρούν ότι θα δικαιωθούν και ότι θα ακυρωθεί η «παράνομη» όπως τη χαρακτηρίζουν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα