Εμβολιασμός: Τι ισχύει για όσους έχουν περάσει ήδη κορονοϊό

Πότε πρέπει να κάνουν το εμβόλιο - Πόσες δόσεις χρειάζονται.

Διευκρινίσεις αναφορικά με το πότε και πόσες δόσεις του εμβολίου πρέπει να κάνουν οι πολίτες που έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό, έδωσε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Μέχρι σήμερα, η σύσταση των ειδικών ήταν πως κάποιος που έχει νοσήσει από κορονοϊό, θα μπορούσε να κάνει το εμβόλιο 3 μήνες μετά.

Χθές, όμως, η κα. Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να χορηγείται στα άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό μια μόνο δόση του εμβολίου μετά από διάστημα 6 μηνών και έως 12 μήνες μετά την

ασθένεια, ενώ δεν προσδιορίσθηκε αν θα πρέπει να κάνουν κάποιο συγκεκριμένο από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το εν λόγω διάστημα προκύπτει από την διάρκεια ύπαρξης των φυσικών αντισωμάτων στον οργανισμό, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είχαν δείξει οι αρχικές μελέτες, με τις πιο πρόσφατες να δίνουν χρόνο που ξεπερνά και τους 12 μήνες.

Προς ακύρωση των ραντεβού εμβολιασμού για όσους νόσησαν

Αναφορικά με τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού των ατόμων που έχουν νοσήσει , ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως θα ακυρώνονται. Στη συνέχεια, η ομάδα αυτή πολιτών θα μπορεί να επαναπρογραμματίσει το ραντεβού εμβολιασμού σε χρόνο τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία διάγνωσής τους.

Για όσους νόσησαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, εκείνοι θα λάβουν σχετική ενημέρωση, προκειμένου να κάνουν εκ νέου εμβόλιο σε διάστημα μεταξύ 6 και 12 μηνών από την ημερομηνία που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα