Εndless EC: Δυναμική είσοδος στην αγορά μαλακτικών και απορρυπαντικών γενικού καθαρισμού

To πλάνο εισόδου σε μια νέα κατηγορία υψηλού ανταγωνισμού, η διεύρυνση της σειράς #goodmood, τα χαρακτηριστικά των καινούριων προϊόντων,  η πορεία ανάπτυξης, το νέο οργανόγραμμα και το νέο ΔΣ

Την είσοδο της στην αγορά των μαλακτικών και των απορρυπαντικών γενικού καθαρισμού πραγματοποιεί η Endless EC, διευρύνοντας την οικογένεια των προϊόντων #goodmood που ως επώνυμη σειρά χαρτικών ξεκίνησε το 2023, αποτελώντας τη δεύτερη σειρά branded προϊόντων της Endless.

«Η σκέψη πίσω από την συγκεκριμένη κίνηση υπήρξε το περιθώριο που διαβλέψαμε ως εταιρεία για ένα προϊόν που θα μπορούσε να πετύχει το βέλτιστο στη σχέση ποιότητας/τιμής στο ράφι απευθυνόμενοι στο καταναλωτικό κοινό που είναι price conscious αλλά και quality demanding. Τα αποτελέσματα του 2023 δικαίωσαν την επένδυσή μας αυτή και η αγάπη και εμπιστοσύνη του κοινού μας ενεθάρρυναν στο να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, αυτό των απορρυπαντικών» αναφέρει σχετικά η Εύη Οικονόμου, Commercial Director της εταιρείας στο περιοδικό Retailbusiness της Direction, που κυκλοφορεί.

Επίσης επισημαίνει πως η είσοδος στις νέες κατηγορίες καταδεικνύει τις ωφέλειες
του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου ύψους €17 εκατομμυρίων που ολοκλήρωσε προ τριετίας η Endless EC και αφορούσε σε νέο εξοπλισμό και στην αναμόρφωση και επέκταση των εγκαταστάσεων. Μέσω αυτού η εταιρεία όχι μόνο κατάφερε να ανταποκριθεί στα αυξημένα ζητούμενα και τις έντονες διακυμάνσεις της περιόδου 2020 – 2022, αλλά και να διευρύνει το αποτύπωμά της και σε άλλες περιοχές του “Personal Hygiene” και “Household Care”.

Eπίσης, αναφέρει πως αποτυπώνει και επιβεβαιώνει τις δυνατότητες που διατηρεί η Endless σε επίπεδο made in Greece παραγωγής. Δυνατότητες που ξεκινούν από το εσωτερικό R&D, στην ανάπτυξη του προϊόντος, στο packaging, στην παραγωγή, για να φθάσουμε σε θέματα logistics και διανομής. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως δεν είναι απλά η διεύρυνση της σειράς #goodmood αλλά όλη η προεργασία που προηγήθηκε σε επίπεδο διοικητικό, οργανωτικό και παραγωγής, για να φθάσουν τα νέα μαλακτικά και απορρυπαντικά της εταιρείας στο ράφι και να κυκλοφορούν αποκλειστικά μέσω σούπερ μάρκετ και eshops

Τα νέα προϊόντα

Τα νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης με την εταιρεία διατηρώντας τη #goodmood φιλοσοφία υψηλής ποιότητας / προσιτής τιμής να έχει επενδύσει σε συμπυκνωμένη σύνθεση με σημείο αναφοράς αρώματα. Οι Dream+ και Bloom+ επιλογές στα μαλακτικά και οι Fruity και Wave εκδόσεις των καθαριστικών γενικής χρήσης αποτελούν το όχημα της εταιρείας για την είσοδο σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία, όπου δραστηριοποιούνται σημαντικά brands τόσο από ελληνικές όσο και από πολυεθνικές εταιρείες. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και στις συσκευασίες, καθώς οι φιάλες είναι διαφανείς και εύχρηστες προς εξυπηρέτηση του καταναλωτή, με minimal σχεδιαστική προσέγγιση και χρώματα που ξεχωρίζουν χωρίς όμως περιττό «θόρυβο». Κάθε συσκευασία και επιλογή έχει το αντίστοιχο refill της και ειδικά στα pouches έχει συνδυαστεί η ευκολία χρήσης και μεταφοράς με την εξοικονόμηση χρημάτων, σε μια συσκευασία μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς έχει κατά 65% λιγότερο πλαστικό από ό,τι η φιάλη. Αναφοράς χρήζει και η ίδια η σύνθεση των προϊόντων με μικροκάψουλες νέας γενιάς χωρίς μικροπλαστικά, χρήση φυτικών κατιόντων και πολυμερικών χρωμάτων ειδικής τεχνολογίας κατάλληλη για ιματισμό.

Πορεία ανάπτυξης με νέο οργανόγραμμα

Στο πλαίσιο της συνάντησης με δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endless EC , κ. Γιώργος Τρακάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η εταιρεία «τρέχει» με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης όσον αφορά τον όγκο το 2024 και εκτίμησε πως και φέτος θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί όσον αφορά τις πωλήσεις αλλά και την κερδοφορία, με τις επιδόσεις να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά το 2023, αν και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη, εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών γνώρισε μικρή μείωση αλλά η κερδοφορία διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα.

Η Endless EC, πλέον ελέγχεται 100% από την οικογένεια Τρακάκη, που απορρόφησε το 2023 το 50% της οικογένειας Χριστοπούλου και αντλεί το 70% του τζίρου της από την παρουσία της στην αγορά χαρτικών, ενώ σημαντική είναι και η δραστηριότητα της στο πεδίο της παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (35% του συνολικού τζίρου). Στα σούπερ μάρκετ διατηρεί μερίδιο 3,1% στην κατηγορία του χαρτιού υγείας και 3,3% στην κατηγορία του ρολό κουζίνας

Η εταιρεία από τον φετινό Φεβρουάριο διαθέτει μια νέα οργανωτική δομή καθώς υπάρχει μια πενταμελής top management ομάδα που αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο , κ. Γιώργο Τρακάκη αποτελείται από τους: Βάλσα Γουρδουβέλη– Finance Director, Εύη Οικονόμου - Commercial Director, Νίκο Κουσκουλή - HR Manager, Χρήστο Τρακάκη – Manufacturing Operations Director και Στέφανο Μαζάρωφ - Supply Chain Director.

Επίσης από τις αρχές του 2024 η Endless EC ανακοίνωσε την ανανέωση του διοικητικού της συμβουλίου με την προσθήκη νέων μελών με ευρεία και ενεργή εμπειρία σε θέματα του επιχειρείν και της αειφόρου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο Δ.Σ. εισήρθαν ως μη εκτελεστικά μέλη ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, Group CEO Ομίλου Fourlis, ο κ. Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO Vitex Α.Ε., ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος, πρόεδρος των Ελληνικών Αλυκών και η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Π.Γ. Νίκας Α.Ε. Η σύνθεση, λοιπόν του Διοικητικού Συμβουλίου έχει διαμορφωθεί ως εξής: Χρήστος Τρακάκης, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, Γεώργιος Τρακάκης, Διευθύνων, Εκτελεστικό Μέλος, Ιωάννης Τρακάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Αρμόδιος Γιαννίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Ευαγγελία Γκίζα, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Δημήτριος Βαλαχής, Μη Εκτελεστικό Μέλος και Λεωνίδας Βρεττάκος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Keywords
Αναζητήσεις
endless-ec-dynamiki-eisodos--stin-agora--malaktikon-kai-aporrypantikon-genikou-katharismou.htm
Τυχαία Θέματα