Εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ- Τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του Ν. Ανδρουλάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Κλίμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έχει καλλιεργηθεί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών από επιφανή στελέχη του κόμματος.

Το χορό είχε ανοίξει ήδη η Νάντια Γιαννακοπούλου από το βράδυ των ευρωεκλογών, η οποία δήλωνε στα τηλεοπτικά πάνελ ότι θα συζητηθούν όλα στα κομματικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και το θέμα της ηγεσίας του Ν. Ανδρουλάκη.

Σήμερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απέστειλε

επιστολή στον Γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην οποία έκανε λόγο για μια «ισχυρή επανεκκίνηση» και για άμεση έναρξη των κομματικών εργασιών έτσι ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας.

Στην συνέχεια ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής μιλώντας στο Talk Radio σημείωσε μεταξύ άλλων πως η «επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια αυθεντική αγωνία», ενώ αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπανδρέου σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τον Ν. Ανδρουλάκη για την αποτυχία του κόμματος να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα, όρισε επικεφαλής της ευρωβουλευτικής ομάδας του κόμματος τον ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη και όχι τον Νίκο Παπανδρέου, που πρώτευσε σε σταυρούς.

Στο ίδιο πλαίσιο αμφισβήτησης απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη φαίνεται τοποθετείται και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε: «Τα πρόσωπα πρέπει να μπορούν να στηρίξουν την πολιτική», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Keywords
Αναζητήσεις
esokommatikes-anataraxeis-sto-pasok--tithetai-zitima-amfisvitisis-tou-n-androulaki.htm
Τυχαία Θέματα