Φέτελ: Δεν θα αγωνιστώ στο Grand Prix της Ρωσίας ακόμα και αν αυτό γίνει

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Βερστάπεν δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνει ο αγώνας. 

Η ένταση στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζεται να αυξάνεται και το πέπλο του πολέμου αρχίζει να επισκιάζει και τον χώρο του αθλητισμού, με τους φίλους της Formula 1 να αναρρωτιούνται αν το Grand Prix του Σότσι θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά ή να μην γίνει καθόλου, μποϊκοτάροντας έτσι την Ρωσία.

Σε αυτό το κλίμα κινείται και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό πιλότο τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, να τονίζει σε δηλώσεις του ότι δεν είναι σωστό να αγωνιστεί κάποιος σε μία χώρα που είναι σε διαμάχη. Μάλιστα, τα λόγια του Φέτελ βρίσκουν σύμφωνο και τον τωρινό πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος επισήμανε: «Όταν μία χώρα βρίσκεται σε πόλεμο δεν είναι σωστό να αγωνίζεται κανείς εκεί».

Το Grand Prix του Σότσι είναι προγραμματισμένο για τις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην Ανατολική Ευρώπη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Συγκεκριμένα ο Φέτελ στην συνέντευξη Τύπου είπε:

«Ξύπνησα και τα πρωινά νέα με σόκαραν. Δεν γνωρίζω. Είναι φρικτό να βλέπεις τι συμβαίνει

Αν κοιτάξετε το ημερολόγιο, έχουμε προγραμματισμένο αγώνα στη Ρωσία. Για τον εαυτό μου, η δική μου γνώμη είναι δεν πρέπει να πάω, δεν θα πάω. Είναι λάθος να αγωνίζεσαι στη χώρα.

Λυπάμαι για τους ανθρώπους, αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, σκοτώνονται για ανόητους λόγους. Μια πολύ περίεργη και τρελή ηγεσία. Είμαι ότι υπάρχει κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε, αλλά η GPDA δεν έχει συσπειρωθεί ακόμα.

Προσωπικά είμαι τόσο σοκαρισμένος και λυπημένος με αυτό που συμβαίνει. Θα δούμε τη συνέχεια. Νομίζω ότι η απόφασή μου έχει ήδη ληφθεί».

Λίγο αργότερα και ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Βερστάπεν δήλωσε ότι «όταν μία χώρα διεξάγει πόλεμο, τότε δεν είναι σωστό να γίνει αγώνας εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα