Για ποιον χτυπάει η καμπάνα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων αλλαγών στη σύνθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. 

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μπορεί να αισθάνεται καλύτερα για την πορεία της εταιρείας μετά την αύξηση κεφαλαίου ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί. Εκείνο όμως που κάποιοι δεν μπορεί να χωνέψουν είναι η αθόρυβη ενίσχυση της συμμετοχής των επιχειρηματιών Μπάκου και Καϋμένακη στην εταιρεία σε ποσοστό 29,01%, που τους έχει καταστήσει τους μεγαλύτερους μετόχους, σύμφωνα με

τις μέχρι τώρα γνωστοποιήσεις μετόχων όπως αυτές καταγράφονται στο μετοχολόγιο που είναι δημοσιευμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών (τελευταία μεταβολή ήταν πριν το Δεκεπανταύγουστο και συγκεκριμένα την Παρασκευή και 13 του μηνός).

Έτσι, μπορεί η Reggeborgh να ελέγχει και άλλες μετοχές - όπως λέγεται πέραν του σχεδόν 28% που δηλώνει - όμως το 29% που δηλώνουν οι επιχειρηματίες Μπάκος και Καϋμενάκης μετά την αύξηση κεφαλαίου και την καταβολή από όλους τους μετόχους 120,5 εκατ. ευρώ, απέχει πάρα πολύ από την αίσθηση που είχαν καλλιεργήσει στελέχη που πρόσκεινται στη Reggeborgh σχετικά με την τύχη, που θα είχαν οι παραπάνω επιχειρηματίες στην εταιρεία. Για την ακρίβεια, δεν έδιναν «καμία τύχη» και πίστευαν ότι οι Μπάκος και Καϋμενάκης θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια και δεν θα ακολουθήσουν στην αύξηση κεφαλαίου, η οποία ας σημειωθεί ότι ήταν υπερδιπλάσια από αυτή που είχε προτείνει η προηγούμενη διοίκηση. Επίσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μυλωνογιάννης έδειχνε συνεχώς στις γενικές συνελεύσεις ότι οι δύο επιχειρηματίες είναι ανεπιθύμητοι. Έχουν ακουστεί και άλλα σχετικά με προσπάθειες για την αναζήτηση στοιχείων που θα τους ανέκοπταν την πορεία, αλλά προς το παρόν, οι δύο επιχειρηματίες δεν έχουν πάρει το δρόμο της εξόδου. Έχει συμβεί το αντίθετο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν μουρμούρες σχετικά με τη διαφορετική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Και όπως εξελίσσεται η όλη υπόθεση δεν μπορούν να μείνουν για πολύ καιρό εκτός Δ.Σ. οι ίδιοι ή έκπρόσωποί τους. Κάποιοι άλλοι ίσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα