Για θετική στροφή μιλάει ο Πούτιν στις διαπραγματεύσεις με Ουκρανία - Ζορίζονται οι Ρώσοι στα μέτωπα

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά το θέμα είναι ποιός τον πιστεύει! 

Υπάρχουν κάποιες «θετικές μετακινήσεις» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, δηλώνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι οι δυτικές κυρώσεις κάνουν τη χώρα του ισχυρότερη.

H δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι εννοεί. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι συζητήσεις

συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, φαίνεται πως το Κρεμλίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως μεταδίδει το Sky News, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι μια τέτοια συνάντηση είναι «πιθανή» και «δεν αποκλείεται». Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες από τις ομάδες διαπραγμάτευσης. Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σχεδόν κάθε δεύτερη ημέρα.

Μαχητές της Μέσης Ανατολής στο μέτωπο

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι θα στείλει χιλιάδες μαχητές από τη Μέση Ανατολή, μαζί με όπλα, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία, προφανώς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

«Πρέπει να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στην εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης στην οποία ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι η Ρωσία είχε λάβει περισσότερες από 16.000 αιτήσεις μαχητών που θέλουν να πολεμήσουν στην ανατολική Ουκρανία. Ο Πούτιν ενέκρινε επίσης μια πρόταση για αποστολή περισσότερων όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστημάτων στους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία προχωρά «σύμφωνα με το σχέδιο» και έκανε έκκληση στον Πούτιν να αναπτύξει περισσότερα όπλα κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, για να αντιμετωπίσει αυτό που περιέγραψε ως συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Το ΝΑΤΟ μετέφερε επιπλέον στρατεύματα και όπλα στην περιοχή, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα