Η Μαριούπολη βομβαρδίζεται, η Χερσώνα έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις

"Πολεμάμε, δεν έχουμε σταματήσει να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας", δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία και οι Αρχές δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τους τραυματίες, ενώ η Χερσώνα, μια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα, είναι εντελώς περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές Αρχές.

"Πολεμάμε, δεν έχουμε σταματήσει να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας",

δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί από τις ρωσικές επιδρομές.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τη Χερσώνα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια είναι η ακριβής κατάσταση στη Χερσώνα, τοπικές αναφορές, όμως, λένε ότι ο ρωσικός στρατός είναι στους δρόμους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Igor Kolykhayev, είχε πει στο τοπικό ραδιόφωνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμάνι της πόλης το βράδυ της Τρίτης (1/3). «Οι μάχες συνεχίζονται τώρα και η κατάληψη της πόλης μας βρίσκεται σε εξέλιξη», επισήμανε. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών στρατιωτών και πολιτών, και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν τώρα να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φύγουν ή να φτάσουν σε καταφύγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα