ΙΣΑ: Ικανοποίηση για την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ μεταξύ άλλων ζήτησε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τόνισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την υγεία.

Το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ικανοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, "δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν σε πρώτη φάση 15 εκατ. ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών και άλλα 15 εκατ. από το υπουργείο

Υγείας, με ανακατανομή των πόρων. Επίκειται μάλιστα, η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας, ειδικά, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα μας, με την πανδημία. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ μεταξύ άλλων ζήτησε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τόνισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα