Ισραήλ: Επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα (vid)

Σκηνές ελπίδας έρχονται από το Ισραήλ που επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα.

Εδώ και δύο εβδομάδες η χώρα έχει άρει το μεγαλύτερο μέρος των περιοριστικών μέτρων και έχει ξεκινήσει να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Το Ισραήλ, είχε ένα από τα υψηλότερα καθημερινά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως, ωστόσο πλέον βρίσκεται «μπροστά» στον εμβολιασμό του πληθυσμού του και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η καθημερινότητα στο Ισραήλ, επιστρέφει αργά μεν αλλά σταθερά στους κανονικούς ρυθμούς της, με τα σχολεία,

τα εστιατόρια, τα μπαρ να ανοίγουν ξανά.

Μόλις εμβολιαστούν οι πολίτες που λαμβάνουν το «Green Pass», το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επιτρέπεται να εισέρχονται ελεύθερα σε χώρους όπως γυμναστήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αίθουσες γάμου και συναυλίες.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν και τους εσωτερικούς χώρους τους για χρήση έως και 75% της χωρητικότητας, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και με τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων. Οι κάτοχοι της πράσινης κάρτας μπορούν επίσης να μπουν στα μπαρ, αλλά δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με άγνωστο, παρά μόνο με όποιον ζουν στο ίδιο σπίτι.

Σφαιρόπουλος: Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα

Ο προπονητής Γ. Σφαιρόπουλος από το Τελ Αβίβ μιλάει για την καθημερινότητα μετά τον εμβολιασμό στο Ισραήλ.

«Παρόλο που έχουν ανοίξει όλα τα κρούσματα είναι λιγότερα. Τα εστιατόρια έχουν ανοίξει, ο κόσμος επιστρέφει στις δουλειές του. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, δεν υπάρχει μέρος για να πάει κάποιος. Ο κόσμος κυκλοφορεί έξω, υπάρχει μποτιλιάρισμα. Τα εστιατόρια είναι γεμάτα. Αλλά προσέχουμε, φοράμε μάσκα».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Σφαιρόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε κάνει και τις δυο δόσεις, έχουμε πάρει το πιστοποιητικό και για να μπεις σε ένα εστιατόριο δείχνεις το πιστοποιητικό. Υπάρχει φυσικά και πρόβλεψη για τους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Εκείνοι κάθονται σε ανοιχτούς χώρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα